Забудьте про незручності: як за мить знайти край скотчу

Терміново потрібен скотч, а ви ніяк не можете знайти, де в нього край? Знайома ситуація. Підказуємо, як швидко впоратися з клейкою стрічкою і зекономити свої нерви.

Якщо не прослідкували, і край скотчу щільно прилип до рулону, зазвичай ми починаємо шкрябати по ньому нігтем. Шукати треба там, де він за щось зачепився. Але іноді й такі пошуки не дають результату. Тоді можете скористатися цими підказками.

Підказка 1: ножиці

«Пошукова робота» проводиться приблизно так, як і нігтями. Проводьте ножицями по рулону у протилежну від себе сторону (щоб не поранитися). Якщо нічого не вдасться знайти, усе треба повторити в протилежному напрямку (не забудьте при цьому перевернути рулон). Десь ножиці точно наткнуться на вільний край. Вам залишиться просто підхопити його.

Підказка 2: фломастер

Вам знадобиться темний фломастер – бажано чорним або синій. Проведіть ним по скотчу. У якомусь місці лінія перерветься. Це означає, що ви знайшли те, що шукали. Якщо немає під рукою фломастера, скористайтеся олівцем. Слід потім можна буде стерти вологою серветкою або навіть звичайною гумкою.

Підказка 3: сода

Напевно, про такий несподіваний спосіб ви навіть і не чули. Але він дуже ефективний. Вам знадобиться сода, борошно чи крохмаль – словом, будь-яка порошок. Насипте трохи на палець і проведіть по скотчу. Ви легко побачите край: саме до нього прилипне порошок.

Як позначити край скотчу

Можна зробити так, щоб шукати край не знадобилося взагалі. Після того, як скористаєтесь скотчем, позначте, де його кінець.

Це можна зробити кількома способами. Як варіант – приклейте до краю скотча сірник, нитку або скріпку. Тепер ви будете все бачити.

Але є ще простіший спосіб, коли не потрібно шукати додаткових засобів. Просто краєчок скотча підгорніть і змістіть його до краю рулона так, щоб він звідти виглядав.

Вас це може зацікавити: Як за 5 хвилин відчистити вікна від скотчу: 6 простих способів

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист