У США ВИВЧАЛИ КОРИСТЬ ПІЦИ НА СНІДАНОК

      Піца є більш корисною їжею на сніданок ніж пластівці. Такого висновку дійшли спеціалісти з питань здорового харчування у США. І як би фантастично це не лунало за їх підрахунками у шматку піци середнього розміру та у мисці пластівців або мюслі з молоком міститься приблизно однакова кількість калорій. Тут вся справа виключно у складі продуктів. Так у пластівцях практично немає корисних жирів та дуже мало білку, однак забагато цукру - до половини денної норми для дорослої людини. Натомість у піці (за рахунок начинки та сиру) набагато більше білків, а отже ця страва здатна зарядити правильною енергією на весь ранок. "Проте люди рідко обмежуються одним шматком піци та й в цілому називати цей популярний у всьому світі різновид відкритого пирога нешкідливим нажаль не можна" - каже сертифікований дієтолог Челсі Емер. В той же час її колега пані  Ріанон Лемберт застерігає усіх хто прагне дотримуватись здорового харчування замовляти велетенські жирні піци через інтернет.  "Це точно буде далеко не найкращим вибором на сніданок",  - говорить спеціаліст, - "хоча якщо ви знаєте напевно, що страва не містить шкідливих добавок та виготовляється наприклад з цільнозернового борошна, то таку піцу можно спокійно вживати у будь-який час".