На темній стороні: ось як потрібно правильно прати чорні речі, щоб не стали сірими

За речами темного кольору потрібно доглядати не менш ретельно, ніж за білими. Якщо це робити неправильно, вони швидко втрачають колір.

Чорні речі ми любимо з двох причин: за їхню практичність (на них не дуже видно бруд) і за те, що візуально роблять нас стрункішими.

Однак чорний колір має одну неприємну властивість: він дуже швидко вимивається. Щоб він довше не втрачав первозданного вигляду, потрібно врахувати певні нюанси.

Частота прання. Привід для прання – одяг брудний (реально брудний – і це видно) або з’явився неприємний запах. Класти джинси до пралки тільки тому, що вдягали їх кілька разів, нелогічно. Експерти з прання попереджають: чим частіше будете прати речі, тим швидше вони втрачатимуть не тільки колір, а й товарний вигляд.

Температура води. У ній темна фарба швидше тьмяніє. Саме тому чорний одяг краще прати в прохолодній – не вище 30°С. Деяким речам взагалі показана тільки суха чистка.

Засіб для прання. Звичайний засіб для прання теж не підійде. Для кольорових речей – це теж не зовсім те, що потрібно. Придбайте гель або порошок для темних і чорних речей. Так ви будете впевнені в тому, що з одягу вимивається тільки бруд, а не фарба. І в тому, що на ньому не буде білих розводів.

Правильна сторона. Під час прання речі труться одна об одну і інтенсивніше втрачають колір (причому не тільки чорні – кольорові теж). Щоб вони прослужили довше, не забувайте вивертати їх навиворіт. І не набивайте у пралку багато речей. Якщо їм там буде тісно, через додаткове тертя можуть з’являтися навіть заломи.

Спосіб сушіння. На сонці темні речі вигорають – змінюють колір або стають блідішими. Так само руйнується пігмент, коли вони сушаться під прямими сонячними променями. 

Якщо доглядами за темними речами правильно, вони прослужать не один сезон.

Вас це може зацікавити: З якими речами небезпечно прати кухонні рушники

Як часто потрібно прати джинси: такої відповіді ви точно не очікували

Як випрати м'які іграшки, щоб не зіпсувати: детальна інструкція

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист