Поліноз, застуда чи COVID-19 – повний список симптомів, який допоможе розрізняти три захворювання

Ці три захворювання так між собою схожі, що сплутати їх дуже легко. Між тим, від правильно поставленого діагнозу залежить курс лікування. Як не помилитися і піти в правильному напрямку?

Разом з весною до більшості людей приходить додаткова проблема, ім’я якій – поліноз. Це сезонна алергія на пилок. Боротися з нею не так вже й складно – головне, вчасно приймати антигістамінні препарати.

Однак часом ми плутаємо поліноз із застудою та коронавірусом. В результаті лікування не дає результату, ситуація ускладнюється ще більше, а ми не можемо зрозуміти, чому.

Насправді у цих захворювань є не тільки схожі симптоми, а й відмінності.

Поліноз

Виникає в кінці березня і тривати може до жовтня (особливо за теплої і вологої погоди). З-поміж інших симптомів виділяються свербіж та почервоніння очей, які нехарактерні для застуди і COVID-19.

Симптоми сінної лихоманки включають:

чхання і кашель;

нежить, закладеність носа;

червоніють, сверблять і відчайдушно сльозятся очі;

свербить у горлі і носі;

болить голова;

швидко  з’являється втома.

Якщо ви схильні до полінозу, обов’язково слід вживати антигістамінні засоби, навколо ніздрів наносити вазелін (щоб затримував пилок рослин), приймати душ і змінювати одяг після вулиці – щоб змити з себе пилок. Регулярне (щоденне) вологе прибирання у цей період повинно стати для вас нормою життя.

Застуда

Звідки застуді взятися у спеку? Це питання ми ставимо собі щоразу, коли посеред літа раптом з’являється нежить і кашель. Причини для простудних захворювань можуть бути різні, а симптоми – стандартні:

закладеність носа або нежить;

чхання або кашель;

біль у горлі;

хриплий голос;

слабкість;

● часом – температура;

● біль у м’язах.

Застуда лікується рясним питтям, відпочинком, полосканням горла (можна препарати для горла або просто содовим або сольовим розчином), інгаляціями (якщо немає температури).

COVID-19

Хоча зараз ним не боліють так масово, як раніше, ви від нього не застраховані. Із застудою у коронавірусу схожості більше, ніж із полінозом. Але відмінності однак є.

Симптоми COVID-19 включають:

● біль у горлі;

● закладеність носа або нежить;

● висока температура або озноб;

● безперервний кашель;

● задишка;

● слабкість;

● головний біль і біль у м’язах;

● відсутність апетиту;

● втрата нюху чи смаку або зміна смакових якостей (наприклад, у молочнокислих продуктах з’являється металевий присмак, а якісь продукти стають просто неприжмними);

● нерідко – діарея та нудота.

Головне під час ковіду – обмежити соціальні контакти. Вам потрібен спокій, рясне пиття, багато сну. На жаль, пігулки від вірусу немає, тому слід контролювати свій стан і при найменших ознаках погіршення консультуватися з сімейним лікарем.

Вас це може зацікавити: Вчені зясували, у якому випадку грип страшніший за ковід

Алергія на все – навіть на погоду: мешканка Великобританії ледве не померла

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист