Чим видалити плями від поту з білих речей, щоб не залишилося й сліду

Білі сорочки і футболки – це завжди елегантно. Однак відіпрати на них плями від поту – завдання з трьома зірочками. Підказуємо, як це зробити якісно, швидко і без надмірних зусиль. 

Не варто відмовлятися від білого одягу тільки через плями від поту. Позбавитися їх насправді не так вже й складно, як здається. Ось кілька дієвих рецептів.

Ефективні засоби боротьби з жовтизною

● Вам допоможе сода і засіб для миття посуду. Змішайте їх у співвідношенні 1 : 1 і намастіть суміш на проблемні місця. Зверху полийте перекисом водню і залиште одяг на 20 хвилин. Після цього виперіть зручним для вас способом.

● Можна просто насипати соди на пляму і полити перекисом водню.

● 1 таблетку аспірину подрібніть на порошок і розчиніть у ½ склянки води. Змочіть цією рідиною жовті плями і дайте засобу 2-3 години, щоб зробив свою роботу. Після цього можна прати.

● До соди додайте трохи води, щоб вийшла каша. Намастіть нею речі під пахвами,  зачекайте 1 годину і закладайте у пралку.

● 30 г солі розчиніть у склянці теплої води і просочіть проблемні місця на сорочці чи футболці. 20 хвилин такого часткового «замочування» і прання у звичайному режимі достатньо, щоб неприємні жовті плями зникли.

● Сіль та сік лимона у рівних пропорціях (наприклад, по 1 столовій ложці) чудово справляються зі слідами поту. За 3 години від плям не залишиться й сліду. Не доведеться навіть терти їх – відразу кладіть у пральну машину.

Що не варто використовувати для виведення плям

Чим тільки не радять виводити плями від поту знавці з соцмереж! Можна експериментувати, але для початку протестуйте засіб –  нанесіть його на тій ділянці одежини, яка не впадає у вічі. Переконайтеся, що вона не зіпсує річ.

Що точно не варто використовувати – відбілювачі і засоби, до складу яких входить хлор. Ви ще більше ускладните ситуацію. Відбілювачі безсилі проти плям від поту. Більше того – вони роблять їх ще помітнішими.

Вас це може зацікавити: Як часто потрібно прати джинси: такої відповіді ви точно не очікували

Два способи почистити речі від серветки, яку ви залишили в пральній машині

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист