Запечена картопля буде з ідеально хрусткою скоринкою, якщо уникнути однієї поширеної помилки

Без картоплі не обходиться жодне застілля. Якщо віддаєте перевагу запеченій  в духовці і полюбляєте хрустку скоринку, порада від відомого британського шеф-кухаря буде в нагоді.

Запікати картоплю простіше простого. Порізали (можна навіть не чистити, головне – гарно помити), посолили-поперчили, кинули на деко з олією – і готово. Але що з того вийде – це вже інше питання.

Якщо ви хочете отримати ніжну, розсипчасту картоплю всередині і ідеально хрустку й золотисту зовні, потрібно все робити за певними правилами.  

Алгоритм дій має бути наступним.

1. Очистіть картоплю, залийте холодною водою й доведіть до кипіння. Підсоліть.

2. Варіть приблизно 6 хвилин – краї повинні розм’якшитися.

3. Процідіть і дочекайтеся, коли з картоплі припинить виходити пара.

4. Приправте спеціями.

5. Розігрійте в духовці жир, на якому запікатимете картоплю. Це може бути рослинна олія, качиний жир чи свинячий. Або ж мікс.

6. Викладіть картоплю на деко й полийте жиром – так, щоб він покрив її з усіх боків.

7.Смажте близько 20 хвилин, перш ніж перевернути. За цей час знизу утвориться  гарна скоринка. Діставати картоплю слід, коли скоринка утвориться й з іншого боку.

Результат залежить від того, чи дасте ви картоплі час пропаритися після варіння. Це дуже важливий момент. За словами Марка Вільямса, директора кулінарної школи The Grand у Йорку, більшість кухарів-початківців припускаються цієї помилки – поспішають проварену картоплю відправити в духовку.

Однак якщо в ній залишиться бодай трохи вологи, ви ніколи не отримаєте ідеальної скоринки.

Вас це може зацікавити: Як приготувати вишуканий картопляний гратен «Савуа»

Як знизити калорійність картоплі, щоб її можна було вживати навіть на дієті

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист