За себе і за того хлопця: хто повинен платитии на першому побаченні

Перше побачення – це завжди хвилюючий момент, тому не хочеться його зіпсувати. Але інколи виникають спірні ситуації, коли не зрозуміло, як себе поводити. Одна з них – хто повинен платити.

Існує неписане правило: платить той, хто запросив. Не має значення, який формат зустрічі – суто ділова чи романтична. Можливо, в того, кого запрошували, зараз скрутна фінансова ситуація. Він не повинен ніяковіти, коли виявиться, що немає чим розрахуватися за обід у ресторані.

Але цього правила дотримуються не всі. Самодостатня жінка може відчувати себе приниженою, коли за неї платить чоловік. А деякі чоловіки надто економні, щоб витрачати гроші на супутницю, яка для них ще ніхто.

Як правильно себе поводити в такі моменти, щоб усім було комфортно?

Психологи пропонують наступну схему розрахунку на першому побаченні.

Так, платить той, хто запросив. Якщо ініціатором зустрічі буда дівчина, їй і прапор в руки. Звісно, якщо чоловік наполягає на тому, що це зробить він, можна погодитися.

● Дівчина категорично налаштована платити за себе самостійно? Слід заздалегідь попередити про це супутника, щоб він потім не почував себе незручно. І просити офіціанта принести окремі рахунки. Або просто поділити витрати навпіл.

● Зважте на те, в якій формі прозвучала пропозицій посидіти в кав’ярні. Фраза «Я тебе  запрошую» автоматично означає, що співбесідник готовий взяти на себе і ваші витрати. «Пішли/давай сходимо в кав’ярню» не має такого підтексту. Тут кожен сам за себе.

● Психологи радять жінкам врахувати ще один нюанс. Навіть якщо ви зовсім не проти, щоб на першому побаченні за вас заплатив кавалер, подумайте про наслідки. Деякі чоловіки, сплачуючи рахунок супутниці, вважають, що тепер вона «винна». І розраховують на більш романтичне продовження вечора або на продовження стосунків. Якщо не маєте наміру зустрічатися з ним надалі, краще сплатіть за свою каву з тістечком з власної кишені.

● У кінці побачення кавалер зголосився відправити вас додому на таксі? Дуже приємно! Ось тут він точно має заплатити сам. Але будьте готові до різного перебігу подій. Тому без гаманця чи банківської картки на зустрічі з не знайомцями не ходіть.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист