ЯПОНСЬКА СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКА КОМПАНІЯ D&T FARM ВИВЕЛА СОРТ БАНАНІВ, ЯКІ МОЖНА ЇСТИ НЕ ЧИСТЯЧИ

      Назвали його Mongee, що у перекладі з місцевого сленгу значить "неймовірний". Вирощують такі фрукти при екстремально низьких температурах та з долучення процесу танення. У підсумку банан має дуже сильний схожий на ананасовий аромат, його м'якоть на смак значно солодша, а надзвичайно тоненька шкірка текстурою нагадує листя салату. При цьому зовнішня оболонка плода містить вітамін B6, магній та корисні амінокислоти та має виключну поживну цінність. За словами представника компанії, своїм ноу-хау винахідники зобов'язані менеджеру з технічних розробок Сецузо Танака, який у вільний від роботи час займався відповідними дослідами. Врешті решт це хобі доросло до повноцінного проекту. Та попри усі переваги нового сорту, його розведення є доволі недешевим, перш за все через вартість обладнання, що забезпечує вирощування дерев при температурі мінус 60 градусів за Цельсієм. То ж наразі у продаж щотижня поступає лише 10 таких бананів, кожен з яких коштує близько шести доларів.