Якою водою мити сухофрукти: температура має велике значення

Більшість людей звикла заливати сухофрукти окропом. Дехто взагалі його не миє. Обидва варіанти, кажуть експерти, неправильні.  

Сухофрукти – корисний продукт: мінералів у них навіть більше, ніж у свіжих фруктах. Ще вони є джерелом клітковини й вуглеводів, укріпляють імунітет, відновлюють сили після хвороби та тренувань, чудово підходять для перекусу. Але більшість цих властивостей втрачається, якщо їх неправильно помити.

Існує думка, що сухофрукти, які продаються в герметичних упаковках, мити необов'язково – вони готові до вживання.

Насправді мити потрібно хоча б тому, що перед фасуванням їх обробляють діоксидом сірки – це захищає їх від шкідників і сприяє тривалому зберіганню.  Діоксид сірки або сірчистий газ (SO2) – це консервант E220, який ми часто зустрічаємо, вивчаючи інформацію про склад продуктів. Він дуже токсичний, тому перед вживанням його потрібно видалити – змити водою.

Але обдавати сухофрукти окропом, як робить багато людей, – це велика помилка. Гаряча вода посилює поглинання консерванту фруктами.

Мити сухофрукти слід холодною водо. А ще краще – замочити їх на ніч, а вранці ретельно промити.

Якщо сухофрукти покриті масляною плівкою (її добре видно під час промивання), значить, вони оброблені гліцерином або олією. У такому разі у воду під час замочування потрібно додати соду, а потім дуже ретельно промити фрукти під проточною водою.

Вас це може зацікавити: Вчені виявили солодкий продукт, який здатен знизити ризик діабету майже удвічі

Які горіхи на та насіння можна не мити перед вживанням

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист