Вівсянка вважається одним з найкорисніших варіантів сніданку. Але і її можна безмежно вдосконалювати. Наприклад, додати певних спецій, які покращать смак і сприятимуть прискоренню метаболізм, а значить – схудненню.
Зі свіжими фруктами або ягодами, з сухофруктами, медом, горіхами – до вівсянки можна додавати стільки всього, що впродовж місяця у вас буде практично нова страва.
Але смакує вона не тільки солодкою. Їсти кашу можна й зі спеціями. Якщо підібрати їх правильно, крім гастрономічного задоволення дієтологи гарантують схуднення.
Чорний перець. Джерело піперину, який покращує здатність організму спалювати калорії та жир і засвоювати поживні речовини.
Шафран. Ця спеція регулює апетит, зменшує потяг до їжі, а ще покращує настрій – важлива перевага для тих, у кого переїдання спричинене стресом. Також шафран містить багато антиоксидантів. Замочіть пару ниток у невеликій кількості теплої води або молока, а потім додайте в готову вівсянку – це додасть каші тонкого квіткового присмаку.
Мускатний горіх. Містить з'єднання під назвою миристицин, яке допомагає покращити травлення – в результаті організм ефективніше розщеплює їжу. Також у мускатному горіху містяться ефірні олії, що сприяють детоксикації.
Імбир. Сполуки гінгерол та шогаол підвищують температуру тіла та стимулюють спалювання жиру.
Вас це може зацікавити: Названо дві спеції, які ефективно спалюють жир на животі навіть без дієти