Як зупинити людину, яка вас принижує: вистачить одного слова

Не варто терпіти, якщо хтось хоче вам завдати болю. Але розмахувати кулаками при цьому не обовязково. Зупинити кривдника можна одним-єдиним словом.

На випадок, коли когось ображають, у багатьох психологів є стандартний список порад: пожартувати над кривдником (це нібито має вибити його з колії), ігнорувати, зберігати спокій, вияснити причину придирок («що я вам зробив? Чому ви так зі мною розмовляєте?»).

Однак спрацювати це, здається, може, тільки якщо кривдник за сумісництвом виявився ще й досить порядною людиною. Адже його мета – зробити вам боляче. І просто так відступати він не буде.

Тому варто зрозуміти важливу річ: все, що ви чуєте на свою адресу, насправді вас взагалі не стосується. Ні, ви нормально виконали свою роботу. Просто у колеги, який намагається вам допекти, зараз особисті проблеми і поганий настрій.

Однак терпіти приниження ви не повинні. А отже не мовчіть. У відповідь на весь негатив скажіть «так».
Що це дає? Якщо ви почнете виправдовуватися або ображати опонента у відповідь, зав’яжеться діалог, почнеться вияснення стосунків. Це може тривати безкінечно і буде вас виснажувати.

Якщо ж скажете «так», позбавите людину можливості нанести вам новий удар. Буквально роззброїте її, бо причепитися їй нема до чого.  

Наступний крок – виключити цю людину зі свого кола спілкування. Навіть якщо вас з нею багато що пов’язувало. Ваш спокій – понад усе!

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист