Якщо хочете впродовж зими робити вітамінні салати з зеленою цибулею, влаштуйте імпровізовану грядку на підвіконні. Вже за 2-3 тижні матимете рясний врожай.
З чого вирощувати
Вирощувати зелень можна з цілої цибулини, з половинки цибулини (для цього потрібна нижня її частина, а верхню можна використати для приготування страв) або із стебла зеленої цибулі (відрізається сегмент з корінцем довжиною 5 сантиметрів).
Як вирощувати
У воді
Це найпростіший спосіб. Оскільки у воді має знаходитися тільки нижня частина цибулини, візьміть ємність такого діаметра, щоб вона туди не провалювалася – склянку, наприклад, або одноразовий пластмасовий стаканчик. Налийте туди кип'яченої або відфільтрованої води і примостіть зверху цибулину. Воду слід міняти кожні 5–6 днів або в залежності від того, як буде випаровуватися.
Молоду цибулю розміщують у ємність так, щоб занурилася у воду на 2/3.
У землі
Для цього потрібно насипати в горщечки або контейнер універсальний ґрунт, трохи його зволожити й висадити цибулю – не закопувати, а трохи вдавити. Цибулини слід розміщувати щільно. І не забувайте поливати.
Половинки цибулі засипаються землею.
У зеленої цибулі закопуються тільки корінці.
У тирсі
Дно контейнера застилається поліетиленом, зверху викладається шар тирси 1-2 см, який слід полити окропом. Цибулини потрібно трохи вдавити в тирсу.
Поливати варто тоді, коли тирса стане вологою. Якщо переборщити з водою, цибуля згніє.
Щоб вона гарно росла, поставити її потрібно на підвіконня, де тепло й багато сонця.