Як захистити черешню та вишню від птахів – три дієві лайфхаки

Ви так чекали, коли достигнуть черешні, але виявилося, що на них претендуєте не тільки ви, а й пташки? З цим терміново потрібно щось робити. І ми знаємо, що саме.

Відвадити від черешні (а згодом – і від вишні) пернатих слід не тільки тому, що псують урожай. Горобці, синички, сойки, шпаки – усі ці любителі ягід можуть зашкодити деревам. Птахи обламують гілки (особливо якщо прилітають великою компанією) і  переносять різні захворювання, які вражають рослину.

Саме тому слід потурбуватися про те, щоб ваші дерева вони облітали десятою дорогою. Є кілька способів їх прогнати.

Відлякуємо різкими звуками

Ні, чекати, коли птахи прилетять поласувати вашими ягодами, кричати і бити в барабан, не варто. Можна просто повісити на дерево якісь предмети, які їх налякають. Це може бути дитяча іграшка, яка торохтить, коли вітер колихає дерево. Або навіть звичайнісінький пакет, який шарудить на вітрі. Словом, все, на що у вас вистачить фантазії. Птахи люблять їсти у тиші, і будь-який сторонній шум виведе їх з рівноваги.

Відлякуємо блискучими предметами

Світловідбивні предмети так само лякають пернатих, як і звуки. Ось де згодяться старі CD-диски, новорічний дощик, використані контейнери з фольги. Вам це нічого не коштуватиме, але матиме ефект.

Відлякуємо запахами

Щоб у птахів не було навіть найменшого бажання під’їдати вашими черешнями чи іншими ягодами, можна обприскати дерева настоянками з різкими запахами. Це може бути цитрусовий аромат, хвойний чи навіть часниковий – їм не сподобається ніякий. Головне, намагайтеся на бризкати на ягоди – зосередьтеся на гілках на стовбурі.

Щоправда, у цього способу є один суттєвий мінус: запахи швидко вивітрюються. Змиває їх і дощ. Тому обприскувати дерева доведеться часто. Але коли на кону смачні черешні, на що тільки не підеш…

Вас це може зацікавити: Які рослини не можна підживлювати попелом

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист