Як за 5 хвилин почистити гору грецьких горіхів голими руками: впорається навіть дитина

У грецьких горіхів купа корисних властивостей і один суттєвий недолік – їх складно чистити. Тому дехто воліє від них відмовитися, аніж весь вечір лущити. Але ми знаємо лайфхак, який допоможе розправитися з горіхами так швидко, що навіть не встигнете нічого зрозуміти.

Грецькі горіхи – джерело білка, клітковини, цинку, йоду, жиророзчинних вітамінів А, Е, С, РР, К та групи В. Вони захищають клітини від впливу вільних радикалів і гальмують процес старіння, покращують роботу мозку, імунної та ендокринної систем, щитовидної залози, корисні при захворюваннях шкіри.

От тільки чистити їх – суцільна морока. Звісно, можна купити вже чищені, виклавши немаленьку суму. Але якщо є пакет домашніх горіхів, зібраних на дачі, в хід іде молоток, ніж, спеціальне пристосування для лущення горіхів, від якого мало користі. Якщо горіхи не здаються, дехто пробує розчавити їх, застромивши в стулки дверей.

Між тим, цей процес можна значно полегшити. Вам не знадобляться підручні засоби – тільки ємність, яку можна ставити на вогонь, і вода.

Спочатку потрібно ретельно вимити горіхи. Далі закип'яти воду і покласти їх в окріп. Потримати на вогні 3 – максимум 5 хвилин (вода повинна ледь кипіти). Після цього дістати горіхи й викласти на друшляк, щоб з них повністю стекла вода.

Коли вони охолонуть, можна чистити. Це елементарно: просто трохи натискаєте – і шкаралупки відкриваються. Все – горіхи готові до вживання! Своїх властивостей вони не втратили.

Звісно, їх можна підсушити. Але експерти радять спочатку замочити у воді на кілька годин. Це допоможе нейтралізувати фітинову кислоту, яка перешкоджає засвоєнню у повному обсязі заліза, кальцію, цинку та це ряду мінералів. А вже після цього їх можна сушити.

Раніше ми розповідали про те, які горіхи можна не мити перед вживанням

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист