Як приготувати ідеальні кальмари: покроковий рецепт

Приготування кальмарів – ювелірна робота. Трохи переварили – і вони вже жорсткі й не придатні для їжі. Розповідаємо, як їх готувати, щоб всі були у захваті.

Чим корисні кальмари

Кальмари – це не тільки смачно, а й дуже корисно. Вони містять велику кількість  Омега-3, йоду, білку, вітаміну В та цинку. Завдяки розкішному набору вітамінів та мікроелементів сприяють зниженню стресу, поліпшують пам’ять та травлення, покращують стан нігтів, волосся та шкіри. Вони не містять поганого холестерину, тому рекомендуються людям із серцево-судинними захворюваннями. А оскільки в них мало калорій, чудово підходять тим, хто стежить за харчуванням або має зайву вагу.

Як вибрати кальмари

Смак приготованих кальмарів залежить не тільки від правильності приготування, а й від якості вихідного продукту.

Якщо виробники використовувати хімічну обробку під час очищення, це буде відчутно. Тому краще купляти неочищені морепродукти.

Зверніть увагу на колір м'яса під шкіркою – воно має бути світло-кремового відтінку.

А також повинно бути пружним і мати щільну консистенцію.

Як готувати кальмари

Спочатку потрібно розморозити морепродукт. Робити це слід в холодильнику, тому часу розморожування займе немало – орієнтуйтеся на 4-6 годин. Після цього кальмари мають трохи полежати при кімнатній температурі – це допоможе зберегти їхню структуру.

Якщо продукт неочищений, необхідно видалити плівку. Це легше зробити, якщо занурити тушки на 5-10 секунд в підсолений окріп. Відразу після цього кальмари треба перекласти у ємність із льодом. Коли охолонуть, верхня плівка легко зніметься.

І нарешті найвідповідальніший момент – приготування! Закип’ятіть воду, додайте солі і лимонного соку (1 ст. л. на 1 літр води) – він посилить смак морепродуктів. Покладіть в окріп кальмари й дочекайтеся, коли вода повторно закипить. Після цього відразу вимикайте вогонь. Не бійтеся, що вони будуть сирими – цього часу достатньо для приготування. Якщо перетримати м’ясо кальмара у воді, воно зменшиться у розмірі, стане жорстким і нібито гумовим на смак.

До речі, навіть після того, як дістанете кальмарів з окропу, білок може продовжувати згортатися. У такому разі потрібно зупини цей процес, поклавши м’ясо у дуже холодну воду.

Раніше ми розповідали про те, як приготувати ідеальну картоплю по селянськи.

А також – як приготувати гострий «похмільний суп» по рецепту Джеймі Олівера

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист