Похмільний суп від Джеймі Олівера

Після святкового переїдання і перепою такий суп швидко приведе до тями.

Хто їсть, а тим більше – готує суп після святкового застілля, якщо ще повний холодильник смаколиків? Той, кому хочеться  чогось ріденького й гарячого, і той, кому  треба утилізувати залишки їжі, яка інакше потратить у смітник.

Знаменитий британський шеф-кухар Джеймі Олівер не звик викидати їжу. З того, що є в холодильнику, він майстерно готує кулінарні шедеври. Скажімо, як цей суп. Джеймі зізнається, що на приготування його надихнула страва з індійської кухні, яка в перекладі називається «перцева вода». «Перцева», бо виходить досить гостра страва, яка рятує від похмілля.

В оригінальному варіанті її основні інгредієнти – баранина та сочевиця. Джеймі Оліаер використовує залишки індички. Якщо у вашому холодильнику лежить курка, шматок запеченої чи тушкованої свинини або яловичини, теж згодиться.

Що потрібно для цього супу:

500 г індички чи іншого м’яса

300 г гарбуза

400 г помідорів (можна консервовані)

300 г рису басматі

750 мл курячого бульйону

1 велика цибулина

1 морквина

2 зубчики часнику

1 шматочок імбиру розміром з великий палець

1 червоний чилі

1 ст. л. томатної пасти

1 ст. л. пасти каррі

рослинна олія

сіль, коріандр, чорний мелений перець

зелень (кріп, петрушка чи кінза)

Моркву, помідори і цибулю нарізати невеликим кубиком, гарбуз – кубиками приблизно 5х5 мм, часник і чилі – дрібно. Імбир натерти на дрібну тертку.

У каструлі розігріти олію, додати цибулю, часник, моркву, імбир і перець чилі. Під кришкою готувати, поки не стануть золотистими й м’якими.

Додати гарбуз разом із томатною пастою та пастою каррі. Порізати м’ясо й теж покласти до овочів. Ретельно перемішати, пару хвилин проварити.

Додати помідори, сіль, спеції. Влити бульйон і довести все до кипіння. Зменшити вогонь до мінімуму й варити 15 хвилин.

Додати промитий рис і варити суп до готовності.

Перед подачею посипати суп зеленню.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист