Використовуємо блендер ефективно: корисні лайфхаки

Блендер — незамінний помічник на кухні, коли потрібно зробити крем чи приготувати суп-пюре. Проте цю техніку можна використовувати значно ефективніше, подрібнюючи різноманітні продукти й готуючи смачні десерти. Що можна та не можна робити пристроєм, читайте в огляді.

Використовуємо блендер ефективно: корисні лайфхаки

Розрізняють 2 типи блендерів: занурювальні та стаціонарні. Другі мають щільну кришку, що запобігає розбризкуванню продукту під час подрібнення, та прогумовану основу. Але водночас стаціонарні моделі обмежені об’ємами чаші: ви не зможете використати інакший посуд для роботи з таким девайсом. З іншого боку, занурювальні блендери більш портативні й компактні, але потребують безпосередньої участі людини під час подрібнення та не такі акуратні в роботі.

Але будь-який із цих девайсів можна використати не тільки для приготування крему. Що ще допускається робити з допомогою блендера:

• Подрібнювати волоські горіхи, спеції.

• Замішувати тісто на млинці, готувати соуси.

• Робити лимонад, сорбет чи коктейль.

• З використанням спеціальної насадки готувати пюре (зі звичайними ножами так чинити не рекомендується, бо втрачається смак страви).

• Робити домашній майонез, аджику.

• Колоти лід.

• Готувати пишний омлет.

• Робити паштет, молоти фарш на котлети.

• Чаклувати над такими десертами: брауні, шоколадно-горіхова паста, апельсиновий конфітюр.

• Розтирати мак для куті, пиріжків.

Також сучасні моделі часто мають у комплекті насадки для нарізання продуктів слайсами та скибочками. Це дає змогу готувати з допомогою них салати.

Табу в експлуатації блендера

Проте не все варто завантажувати в девайс і подрібнювати. Як і будь-яка техніка, блендер має свої обмеження в експлуатації та прості правила для ефективного використання. Серед основних заборон:

• Не можна місити блендером туге тісто — це може перевантажити двигун, і прилад згорить.

• Не варто заливати гарячий продукт — високі температури негативно позначаються на терміні експлуатації девайсу.

• Не рекомендується подрібнювати надто тверді та великі шматки продуктів. Це змушуватиме блендер працювати на повну потужність і може стати причиною ламання.

• Недоцільно молоти в блендері каву: вона матиме не той аромат та структуру. Для її зерен краще використовувати кавомолку.

• Без спеціальної насадки не рекомендуємо готувати картопляне пюре, бо воно стане схожим на клей.

• Не варто намагатися подрібнити сухофрукти. Прилад може зламатися, а бажаного результату ви однаково не матимете.

Ще одне обмеження стосується заморожених продуктів. Якщо у вас немає насадки для льоду, краще не намагайтеся його подрібнити. А ягоди чи овочі, які щойно вийняли з морозильної камери, попередньо дайте відтанути.

Готуйте з улюбленою технікою зі знанням справи та в задоволення. Тоді страви видаватимуться смачними, а блендер працюватиме довго й ефективно.

 

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист