«Відпустка» для нігтів: чи справді вони псуються під покриттям лаку і чи потрібна їм перерва для відновлення

Існує думка, що під лаком нігті псуються. Тож перш, ніж їх перефарбувати, потрібно дати трохи часу, щоб «відпочили». Але чи справді їм такий перепочинок потрібний? 

Напевно, ви теж звернули на це увагу: якщо тривалий час покривати нігті лаком, вони починають жовтіти. Саме це в першу чергу наводить на думку, що нігті страждають під покриттям – не дихають і псуються. А значить, їм потрібна перерва.

Але справа в тому, що дихати нігті не зможуть навіть без лаку. Нігтьова пластина – це мертві клітини кератину (саме тому нам не болить, коли стрижемо нігті). Їхня «жива» частина знаходиться під кутикулою. А всі поживні речовини, необхідні для росту, отримуються через кров. Тож виходить, що лак жодним чином не може вплинути на нігтьову пластину.

Інша річ, що під покриттям нігті з часом починають слабшати. І лак, і рідина для його зняття сушать. Тому вони стають тоншими, починають розшаровуватися і ламатися.

Аби уникнути цих проблем, вашим нігтям дійсно не завадить робити невеликі перерви – їм однозначно піде на користь.

Якщо ви вже готові кілька днів ходити без покриття, скористайтеся всіма можливостями для відновлення: робіть ванночки  для нігтів, втирайте олію для догляду за нігтями і наносьте олію для кутикули.

Щоб у подальшому уникнути витончення нігтьової пластини, не забувайте під покриття наносити базу (окрім усього, вона захистить нігті і від жовтизни – це пігмент від лаків яскравих кольорів). А щоб зняти лак, використовуйте спеціальну рідину, яка не містить ацетону.  

Раніше ми розповідали про те, як відростити довгі міцні нігті

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист