Ветеринар розповіла, які 5 порід собак ніколи б не заводила – надто багато проблем з утримуванням

Деякі породи милих песиків можуть мати серйозні проблеми зі здоров’ям і поведінкою. Вони потребують дуже багато уваги і витрат. 

Обираючи породу собаки, більшість людей керується перш за все критерієм «подобається/не подобається». Про такі нюанси, як захворювання, до яких схильна тварина, у заводчиків запитують рідко.

Між тим з деякими породами клопоту може бути набагато більше, ніж з іншими. Не всі до цього готові і морально, і фінансово – лікувати тварин дуже дорого. Саме тому ветеринар з Великобританії Рейчел Сіу склала список порід собак, яких особисто сама точно не  заводила б.

Хаскі. Їх обирають тому, що вони розумні й красиві. А ще вони чудові охоронці. Але цим опис особливостей породи не обмежується. Хаскі дуже енергійні. Їх потрібно вигулювати 1-2 години щодня. Не можна надовго залишати самих, інакше вони засумують і влаштують вдома такий безлад, що розгрібати доведеться довго. Вони люблять холод, дуже линяють – вичісувати потрібно щодня. А ще вони галасливі. Причому звуки, які випускають, надзвичайно моторошні.

Такса. Довга спинка виділяє цю породу з-поміж інших. І саме вона приносить їй найбільше проблем – такси схильні до захворювання міжхребцевих дисків. Також вони хворіють на остеопороз, захворювання серцево-судинної системи, нирок і підшлункової залози, ожиріння та епілепсії. Потрібно слідкувати, щоб вони не стрибали з висоти, інакше можуть травмувати лапи.

Німецький дог. Це дуже доброзичлива порода собак, але потребує обов’язкового дресирування. Німецькі доги можуть важити до 60 кг, відповідно, прогодувати їх – дороге задоволення. Оскільки вони швидко ростуть, виникають проблеми зі здоров’ям: їх потрібно годувати невеликим порціями і часто, щоб не було закрепів і здуття. У них часто бувають вушні інфекції, дисплазія тазобедрених суглобів, проблеми з шийними суглобами і серцева недостатність.

Бульдог. «Генетика не на їхньому боці», – каже доктор Сі. Життя бульдогам псує приплюснута мордочка: у них дуже вузькі ніздрі, і це ускладнює дихання.  Вузька трахея ще більше погіршує цей процес. Не дивно, що під час ігр і навіть неспішної прогулянки собака інколи відчуває брак кисню і починає задихатися. Окрім того, ця порода страждає від дисплазії тазобедрених та колінних суглобів, у неї часто виникають негаразди з вухами, очима та шкірою (дерматити).

Помісь з пуделем. Їх заводять люди, які хочуть мати гіпоалергенну собаку. Однак такі метиси зовсім не гіпоалергенні. До того ж, вони зазвичай дуже линяють. Шерсть у них збивається, тому їх потрібно постійно вичісувати, і собаці це дуже не подобається. Якщо вже хочеться пуделя, слід брати чистокровного.

Вас це може зацікавити: 5 речей, які ви обовязково повинні придбати для своєї собаки весною 2024

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист