Виявляється, якщо його вживати щодня, це дуже корисно для мозку.
Чому попкорн вважається небезпечним
Зручно вмоститися перед великим екраном чи навіть вдома перед телевізором, увімкнувши хороший фільм, з відерцем попкорну в руках – класика жанру. Проте дієтологи стільки всього нарозповідали про шкоду повітряної кукурудзи для організму, що варто добре подумати, перш ніж її їсти.
Небезпечним попкорн роблять трансжири, які виділяються під час приготування – олія для цього використовується низької якості і міняється дуже рідко. А трансжири, як відомо, можуть провокувати ракові захворювання, проблеми з дихальною системою і навіть хворобу Альцгеймера.
У чому полягає суть нового дослідження
Однак вчені з Університету Раша в Чикаго з’ясували, що попри небезпеку, яку може нести попкорн, він сприятливо впливає на роботу мозку.
Такий висновок вони зробили, проаналізувавши дані 3,3 тис людей, середній вік яких – 75 років. Усі учасники дослідження відповіли на запитання, наскільки часто вони вживають цільнозернові продукти. А також пройшли тест на пам'ять та когнітивні здібності, який показав, що ніхто з них не страждає на деменцію.
Виявилось, що люди, які з'їдали три або більше порцій цільнозернових продуктів на день (а конкретно – кіноа, вівсяні пластівці та попкорн), мали набагато кращі показники когнітивних здібностей ніж ті, хто такої їжі вживав мало.
Науковці кажуть, що поки що вони не можуть пояснити, чому саме цільнозернові продукти знижують ризик деменції. Робота в цьому напрямку триває.
Як приготувати попкорн в домашніх умовах
Щоб зменшити ризики впливу трансжирів, попкорн краще робити самостійно.
Це дуже просто. Вам знадобиться:
120 грам кукурудзяних зерен для попкорну
2 ст. л. оливкової олії
1 ст. л. вершкового масла
40 грам натертого пармезану
Сіль за смаком
У глибокій сковороді добре розігріти масло й олію, додати кукурудзу , посолити й накрити кришкою. Коли зернята почнуть лопатися, зменшити вогонь до середнього. Сир слід додавати, коли вся кукурудза розкриється: посипати ним попкорн і швидко перемішати.
Вийде трохи не так, як у кінотеатрі (там велику роль грають ароматизатори і підсилювачі смаку), але однак дуже смачно. І головне, набагато безпечніше.