Вчені знайшли смачну й корисну заміну гречці

Амарант – новий суперфуд. Ще не такий популярний, як стара добра гречка чи модний кіноа або чіа. Але надзвичайно корисний і смачний.

Що таке амарант

Цю зернову культуру, яка походить з Південної Америки, вживали ще давні ацтеки.

Для нас амарант – досить новий і незвичний продукт. Хоча знайомі ми з ним давно – у багатьох він росте на грядці або у дворі. Але навіть не підозрювали, що це високе півтораметрове трав'янисте розгалуджене стебло з пухнастими китицями багряного кольору, яке вважається чимось середнім між бур’яном (червона щериця) і декоративною рослино, можна використовувати в кулінарії.

Дрібні насінинки в китицях і є те саме мега корисне для здоров’я зерно.

Властивості амаранту

Унікальні властивості амаранту пов’язані з великим вмістом білку та клітковини. Вони  прискорюють метаболізм і сприяють спалюванню жиру, що робить його ідеальним продуктом для тих, хто прагне знизити вагу або підтримувати хорошу фізичну форму.

Крім того, амарант  покращує травлення завдяки унікальному виду клітковини, яка м'яко очищає організм і запобігає закрепам.

Зерна амаранту – джерело вітамінів та мінералів, серед яких вітаміни групи В, які зміцнюють кістки, підтримують імунітет та підвищують рівень енергії, залізо, кальцій, магній.

Амарант багатий на сапоніни та фітостерини – вони знижують рівень поганого холестерину в крові і покращуючи стан серцево-судинної системи.

Ще один з його незаперечних плюсів – він підходить для людей з непереносимістю глютену.

Як готувати амарант

Амарант можна використовувати для приготування різноманітних страв. Його можна додавати до супів або варити кашу. Також існують рецепти десертів з амарантом.

Оскільки це насіння вбирає багато води, пропорція на кашу повинна бути 1:3.

Враховуючи міцну оболонку, в середньому варити його слід близько 20 хвилин.

На смак амарант ледь солодкуватий, з горіховим присмаком.

Кашу можна присмачити вершковим маслом, рослинною олією або засмажкою, додати спеції.

Смакує амарант, як і гречана каша, з м’ясом, рибою, грибами, смаженим яйцем.

Експерти рекомендують включати амарант до раціону 2-3 рази на тиждень.

Вас це може зацікавити: З чим не можна їсти гречку: 7 шкідливих поєднань продуктів

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист