ВЧЕНІ З'ЯСУВАЛИ, ЧОМУ ЛЮДСЬКИЙ МОЗОК ЛЮБИТЬ МУЗИКУ

Вчені з'ясували причину того, чому людям подобається музика. За допомогою магнітної візуалізації вони виявили, що музика активізує той же центр винагороди в мозку, що і алкоголь і наркотики.

В ході дослідження група шанувальників поп-музики слухала кілька пісень, в той час як фахівці вимірювали їх мозкову діяльність за допомогою функціональної магнітно-резонансної томографії. Перед скануванням вчені збуджували або придушували ті ділянки мозку, які відповідають за винагороду.
З'ясувалося, що збудження шляху мозку перед прослуховуванням музики посилювало задоволення, яке відчували слухачі, в той час як його придушення зменшувало задоволення.

Крім того, фахівці виявили, що учасники з найбільшою різницею в задоволенні показали найбільшу різницю в синхронної активності між слуховий і нагородний областями.

"Ці результати показують, що взаємодія саме між слуховими областями і областями винагороди викликає задоволення, яке ми відчуваємо, слухаючи музику", - уклали вчені.

Варто відзначити, що система винагороди - це сукупність структур нервової системи, що беруть участь в регулюванні і контролі поведінки за допомогою позитивних реакцій на дії.

 

через GIFER

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист