Вчені розробили крутий гаджет – «розумні» сережки: вимірюють рівень стресу, температуру тіла і слідкують за овуляцією

Розробникам з Вашингтонського університету вдалося інтегрувати в сережки такі функції, завдяки яким у них є шанси стати більш затребуваними, аніж «розумні» годинники.

Як це працює

«Розумні» сережки – це бездротовий пристрій, який за вагою та розміром не надто відрізняється від стандартної канцелярської скріпки: максимальна ширина 11,3 мм, довжина – 31 мм, вага – 335 мг. Вони складаються з двох крихітних датчиків, скріплених між собою тоненькою пластиною. Один датчик кріпиться до мочки вуха користувача.

В оригіналі сережки виглядають не надто привабливо для модниць. Однак за бажанням їх можна перетворити у справжню ювелірну прикрасу: оздобити на будь-який смак, у тому числі – коштовним камінням. На точності показників це не відобразиться.

У девайс вбудована антена та модуль Bluetooth, завдяки яким сережки через певні проміжки часу відправляють показання на смартфон. В інший час вони знаходяться у сплячому режимі. Така економія енергії дозволяє їм працювати без підзарядки 28 днів.

Що можуть «розумні» сережки

Їхнє завдання – моніторити параметри здоров'я користувача. У постійних турботах ми часто не помічаємо тривожних дзвіночків, які свідчать про те, що організм дав збій. Або помічаємо – відчуваємо певний дискомфорт. Але не надаємо цьому значення і уявлення не маємо, що, скажімо, температура піднялася до критичної позначки. Сережки виправлять цю ситуацію – за всім прослідкують і про все повідомлять.

Розробники переконані, що завдяки деяким функціям сережки можуть перевершити  фітнес-браслет чи «розумний» годинник. Наприклад, тестування продемонструвало, що вони точніше вимірюють температуру тіла під час лихоманки. Також можуть моніторингу показники фізичної активності, рівень стресу, овуляцію і ще купу важливих показників.

Наразі розробники продовжують тестувати сережки та вдосконалювати їх. Зокрема вони хочуть зробити можливою їхню підзарядку від сонячної енергії чи кінетичної (її має генерувати похитування прикраси).

Коли пристрій надійде у продаж, поки що не відомо.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист