Вчені планують лікувати людей від агресії оселедцями й горіхами

Дослідження показали: спалахи агресії та насильства можуть бути не тільки проявами характеру. Ймовірно, вони вказують на особливості харчування і дефіцит в організмі омега-3.

Вчені з Університету Пенсільванії виявили, що люди, які приймають омега-3, менше схильні до спалахів агресивності та жорстокості.

Команда проаналізувала понад 20 досліджень, які вивчали дію омега-3. І виявила, що рівень агресії серед людей, які приймали добавку протягом принаймні двох тижнів, на 30% нижчий, ніж серед тих, хто її не приймав.

Відомо, що омега-3 здатна стимулювати роботу мозку. Тому дослідники припустили, що вона може  покращити механізми, які погано працюють у людей з такою поведінкою.

«Я вважаю, що настав час запровадити добавки омега-3, щоб зменшити рівень агресії, незалежно від того, йдеться про суспільство, клініку чи систему кримінального правосуддя. Омега-3 повністю не вирішить проблему насильства в суспільстві. Але чи може це допомогти? Виходячи з наших висновків, ми твердо віримо, що це можливо», - вважає Адріан Рейн, нейрокримінолог з Пенсільванського університету.

Щоправда, науковці зазначають, що їхні висновки підтвердили лише короткострокове зниження агресії. Щоб побачити довгострокові наслідки вживання омега-3, потрібно проводити додаткові дослідження.

Ймовірно, вважають вони, людям, які борються зі спалахами насильства, для покращення свого становища знадобиться не лише зміна дієти.

«Добавки омега-3 слід розглядати як доповнення до інших втручань, незалежно від того, вони психологічні чи фармакологічні», - резюмує професор Рейн.

Нагадаємо, омега-3 – це тип жиру, який життєво необхідний нашому організму. Він поліпшує роботу серцево-судинної системи, мозку, очей та інших органів. Позитивно впливають на стані імунної системи та шкіри.

Організм не виробляє його самостійно. Отримати омега-3 можна з продуктів харчування: жирних сортів риби (скумбрія, лосось, оселедець тощо), насіння (льону та чіа), волоських горіхів, бобів.  А також – приймаючи відповідні харчові добавки.

Вас це може зацікавити: Ця фраза допоможе закоханим миттєво погасити конфлікт: кожен повинен її знати

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист