Вчені назвали молочний продукт, який знижує ризик захворювання на рак товстої кишки

Йогурт отримав ще один «плюс» на свою користь. Він вважається корисним для здоров’я кишечника. Але нове дослідження показало, що може бути корисним і в  боротьбі з раком товстої кишки.

Науковці з’ясували: люди, які вживають дві або більше порцій йогурту на тиждень, як правило, мають нижчий рівень особливо агресивної форми колоректального раку.

«Наше дослідження надає унікальні докази потенційної користі йогурту», – повідомив  автор дослідження доктор Шуджі Огіно з Бригамської жіночої лікарні.

В ході дослідження було вивчено понад 3000 випадків раку, а також принципи харчування понад 150 000 медичних працівників. Учасники дослідження відповідали на запитання про те, скільки вони вживають йогурту – простого й з добавками – та інших молочних продуктів.

Істотного зв’язку між вживанням йогурту та загальними випадками колоректального раку не було виявлено.

Однак вчені зафіксували на 20% нижчий рівень «біфідобактерій-позитивного раку проксимального відділу товстої кишки». Цей тип раку виникає в правій частині товстої кишки і, як було встановлено, є більш смертоносним, ніж інші типи колоректального раку.

За даними Американського онкологічного товариства, останнім часом кількість випадів раку товстої кишки зростає серед молодих людей – пацієнти віком до 55 років складають 20% нових випадків. Дослідники вважають, що корисні бактерії, знайдені в йогурті, можуть допомогти знизити ризик деяких видів раку, змінюючи мікроби в травній системі.

«Ми отримали нові докази  існування зв’язку між дієтою, мікробіомом кишечника та ризиком колоректального раку», – каже співавтор дослідження доктор Ендрю Чен.

Але в науковців ще багато запитань з цього приводу, на які вони продовжують шукати відповіді.

Вас це може зацікавити: Пять симптомів раку кишечника, які не можна ігнорувати

Лікар назвав 4 ефективні способи зменшити ризик раку

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист