В УКРАЇНІ СКАСУВАЛИ КРИМІНАЛЬНУ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА НЕТВЕРЕЗЕ ВОДІННЯ

Президент України Володимир Зеленський 2 липня підписав законопроєкт №3314, яким скасовано введення кримінальної відповідальності за водіння в нетверезому стані.

Про це йдеться на сторінці законопроєкту на сайті парламенту. 3 липня закон було опубліковано в "Голосі України".

Закон, який передбачає кримінальну відповідальність за водіння у п'яному стані та збільшує розмір штрафів за порушення, парламент ухвалив 22 листопада 2018 року. Він мав набути чинності з 1 січня, але його відклали до 1 липня.

Кримінальну відповідальність передбачало не тільки водіння у стані алкогольного сп’яніння, але і допуск за кермо п'яного водія, відмова водія пройти медогляд на ступінь сп'яніння, вживання алкоголю водієм після ДТП, зупинення поліцією і до медогляду.

Проти введення кримінальної відповідальності за нетверезе водіння виступили в Міністерстві внутрішніх справ. Зокрема, заступник глави МВС Антон Геращенко заявив, що віднесення такого правопорушення до кримінальних проступків може призвести до блокування роботи патрульної поліції, зазначає "Судово-юридична газета".

"Коли ухвалювали закон про кримінальні проступки, законодавці заклали питання [про віднесення] керування транспортним засобом у стані сп'яніння до кримінальних проступків. Але після ухвалення цього закону внаслідок співпраці з практиками з'ясували, що процедура оформлення такого кримінального злочину триватиме досить багато часу і потребуватиме сил. Тому було ухвалено рішення повернути статтю про відповідальність за керування у стані сп'яніння в Кодекс про адміністративні правопорушення", – зазначив Геращенко на брифінгу 1 липня, відео якого опубліковано на Facebook-сторінці МВС.

Джерело: Гордон.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист