У КИЇВСЬКИХ МАРШРУТКАХ ПОЧАЛИ ВПРОВАДЖУВАТИ БЕЗГОТІВКОВУ ОПЛАТУ

По Києву вже їздить маршрутка Київпастрансу №208, на якій встановлений валідатор для оплати проїзду синіми картками Kyiv Smart Card за маршрутом універсам Біличі - Голосіївська площа.

Про це повідомило видання ВГороде з посиланням на директора департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрія Назарова.

За його словами, електронні засоби оплати проїзду діятимуть у всіх маршрутних таксі Київпастрансу, а пізніше й у приватних перевізників.

"Це не просто можливість розрахуватися карткою за проїзд. В інших містах із безготівковою оплатою інформація про баланс і поїздки зберігається на карту пасажира. А в Kyiv Smart Card дані зберігаються в хмарному середовищі", - пояснив Юрій Назаров.

Читайте також: Володимир Кличко заявив, що готовий повернутися на ринг

Він підкреслив, що карта - це ключ до облікового запису пасажирів. Таким чином, у разі втрати транспортної карти, кияни зможуть перенести інформацію на нову.

Також можливості Kyiv Smart Card дозволяють в майбутньому розширити функціонал карти, з її допомогою власники зможуть створити електронний гаманець та платити за парковку або за проїзд.

Крім того, Юрій Назаров заявив, що якщо уряд до 1 квітня не вирішить проблему з перевезенням пільговиків, то може бути продовжений експериментальний період впровадження електронного квитка. Але при цьому в місті вже діятимуть учнівські та студентські електронні квитки, а жетони і талони - скасовані.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист