У ІСПАНІЇ ПОЧАЛИ ПРОДАВАТИ З АУКЦІОНУ ПОКИНУТІ СЕЛА, МЕШКАНЦІ ЯКИХ ПЕРЕЇХАЛИ ЖИТИ ДО ВЕЛИКИХ МІСТ

У такий спосіб тут сподіваються вдихнути у них нове життя. Ціни на ці лоти починаються від близько ста тисяч доларів. І з огляду на середню вартість нерухомості у розвинених країнах пропозицію можна назвати доволі привабливою. Принаймні для заможних іспанців та заповзятливих іноземців.
Адже наприклад квартира в українській столиці коштує приблизно так само, то ж чом би й не вкластися у ціле село? І з огляду на офіційну статистику, згідно якої з близько чотирьох десятків вже проданих сіл у 90% випадків їх новими власниками ставали не громадяни Іспанії, питання це не риторичне. А для місцевого уряду і взагалі розвиток подій є вельми позитивним, бо ж зниження сільської депопуляції є наразі ключовим питанням внутрішньої політики прем’єр-міністра Педро Санчеса.
В Іспанії близько 1, 5 тис. покинутих сіл і їх кількість продовжує зростати. Більшість населення не можуть собі дозволити підтримувати власність у належному стані. Ну а продаж цих територій може допомогти зупинити спустошення сільської місцевості.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист