У Данії незабаром мають надійти до продажу...

      У Данії незабаром мають надійти до продажу... чіпси з медуз. Вживання у їжу цих представників морської фауни якою б дивною нам така ідея не здавалася є справою цілком звичайною у деяких країнах Азії, наприклад. Тамтешні жителі вважають медузу на обідньому столі делікатесом та нерідко готують салати, суші, локшину, основні страви і навіть морозиво з певних видів цих слизьких створінь. Тепер увагу на них в контексті харчів звернули і в Європі. Вчені з Університету Південної Данії винайшли технологію, що дозволяє перетворити медуз у щось схоже на картопляні чіпси. За словами фахівців, такі снеки можуть стати здоровою альтернативою традиційним закускам, оскільки в їх складі практично немає жиру, зате рівні селену,  магнію, фосфору, заліза та вітаміну В12 вкрай високі. Новий метод полягає в замочуванні медуз у спирті та подальшому випаровуванні етанолу. У підсумку молюски, що у своєму природному середовищі на 95% складаються з води стають хрусткими. І хоч сам процес висушування займає кілька днів, його автори впевнені що серед покупців знайдуться любителі похрумтіти снеками з медуз без шкоди для талії та вже рахують майбутні прибутки від цього стартапу.