У чому не можна квасити капусту: смак і колір будуть безнадійно зіпсовані

Смак квашеної капусти залежить від сорту капусти і вдалої пропорції інгредієнтів. Однак досвідчені господині знають ще один секрет вдалого соління – правильно підібрана тара. Одні види поліпшують смак заготовки, а інші – навпаки. 

Квашена капуста – одна з найпопулярніших заготовок в українців з давніх-давен.

Наші предки солили капусту в дерев'яних діжках – іншої тари в них просто не було. Втім, навіть зараз, коли є варіанти, діжка поза конкуренцією: дерево додає капусті особливого аромату й смаку.

Сучасні господині найчастіше квасять у скляних банках. Вони зручні, капуста в них добре зберігається. В холодному підвалі або холодильнику не втратить смакових якостей до весни. Мінус банок – невеликі об’єми.

Якщо не хочете носитися з великою кількістю банок, можна використати для соління пластикові відра – вони бувають різного розміру і мають кришки. Однак для цього обирайте якісний пластик (з маркуванням у вигляді трикутника та цифрами 5 чи 05). З  неякісного капуста може ввібрати запах і домішки хімікатів.

Можна квасити капусту в емальованій каструлі. Але за умови, що вона ціла – ніде немає подряпин чи сколів. Інакше метал вступить в реакцію з кислотами, що утворюються у процесі ферментації, і зіпсують готовий продукт.

Саме з цієї причини для квашеної капусти не підходять алюмінієві каструлі. В них  капуста може набути сірого кольору й металевого присмаку.

Вас це може зацікавити: Про ці властивості квашеної капусти ви точно не знали: ось чому вона має бути в кожному холодильнику

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист