Про ці властивості квашеної капусти ви точно не знали: ось чому вона має бути в кожному холодильнику

Дієтологи радять вживати квашену капусту щодня. Адже це не тільки смачно, а й неймовірно корисно.

Здавалося б, як такий простий продукт може бути дуже корисним? Справа в тому, що квашена капуста не проходить термічну обробку, тому в ній зберігаються всі мікроелементи, які є у свіжій.

Процес приготування квашеної капусти передбачає розмноження корисних бактерій. Під час їжі вони потрапляють у шлунково-кишковий тракт людини і починають там активну діяльність.

Яка користь від квашеної капусти

Що буде, якщо регулярно вживати квашену капусту?

● Знизиться рівень цукру в крові.

● Покращиться робота шлунково-кишкового тракту. За це відповідає молочна кислота, яка поліпшує мікрофлору кишківника, допомагає встановити баланс корисних бактерій.

● Зникне відчуття тяжкості в животі.

● Знизяться онкологічні ризики. Органічні  кислоти квашеної капусти знижують вплив вільних радикалів, які руйнують клітини.

● Зміцниться імунітет. Квашена капуста багата на вітамін С: в 300 грамах міститься денна норма. За кількістю цього вітаміну вона може конкурувати навіть з лимоном.

● Організм отримає більше вітамінів – після того, як зменшиться вплив кінцевих продуктів глікування.

● Покращиться стан волосся, зміцняться нігті, сповільниться процес старіння шкіри. Усе це – робота вітамінів краси А та Е.

● Зменшиться вага. Справа в тому, що квашену капусту доводиться довго й ретельно жувати, до того ж вона займає багато місця у шлунку. Це означає, що нею можна надовго насититись. Окрім того, ферменти, що виробляються під час травлення квашеної капусти, не сприяють засвоєнню жирів. Тому не всі з’їдені на обід калорії відкладуться на талії.

Яка капуста не приносить користі

Дієтологи радять їсти квашену капусту регулярно. Однак застерігають не плутати її з маринованим салатом з капусти, який містить цукор та оцет. Кажуть, що там, де з’являється оцет, зникають корисні властивості продуктів.

Кому не можна квашену капусту

Лікарі не рекомендують вживати квашену капусту при метеоризмі, підвищеній  кислотність шлунку, загостренні хвороби нирок та гастриту, при виразковій хворобі шлунку і панкреатиті.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист