Щоб позбавити себе зайвого клопоту з миттям аерогрилю, винахідливі господині під час приготування страв використовують папір для випічки. Це зручно, але небезпечно і неекономно, кажуть експерти.
Аерогриль увійшов у моду порівняно недавно, але для багатьох господинь став помічником №1 на кухні. Він чудово справляється із запіканням м’яса, риби, овочей, у ньому можна приготувати картоплю фрі або ароматні булочки. Готується все за мить і з мінімальною кількістю жиру, якого при бажанні взагалі можна не додавати.
Миється кошик для смаження теж досить легко, причому в більшості моделей передбачене миття в посудомийній машині. Інколи його взагалі миють виключно з гігієнічних міркувань, хоча в принципі можна було б просто протерти серветкою.
Щоб максимально полегшити собі роботу, дехто застилає кошик кулінарним папером.
Однак експерти застерігають: це погана ідея, пише Сhip.de.
Хоч папір і тонкий, він перешкоджає циркуляції повітря у кошику. Це означає, що пристрій потребує більше «зусиль» для приготування їжі, тобто електроенергії. Відповідно, платити за неї потрібно буде теж більше.
Крім того, їжа може приготуватися нерівномірно.
Ще один аргумент проти використання кулінарного паперу – він може спричинити пожежу. Особливо у випадках, коли лежить у кошику для смаження без їжі. Так буває, коли одну страву дістали, а кошик вставили в аерогриль, щоб заповнити наступною порцією продуктів. Або ж коли планують попередньо розігріти фритюрницю. У такому разі потік повітря може підняти папір вгору, де він контактує з нагрівальними елементами. Щонайменше – він може трохи підгоріти від цього, про що сповістить різкий запах. У гіршому випадку – спалахне.
Тож, радять фахівці, не варто ризикувати.
Вас це може зацікавити: Як очистити аерогриль без миття за 5 хвилин