Три основні продукти, які допоможуть боротися з віковою втратою зору

З віком погіршується навіть ідеальний зір. Але правильне харчування може цей процес пригальмувати.

Одна з найбільших вікових проблем зору – вікова макулярна дегенерація (ВМД). Макула – це частина сітківки, яка робить зір чіткішим і детальнішим. Коли кровоносні судини, які її живлять, пошкоджуються (пересихають – стають тонкими та крихкими або навпаки – надмірно зволожуються), зір стає розмитим,  об’єкти в центральному зорі виглядають спотвореними, кольори – блідими, прямі лінії – кривими та хвилястими.

Це спричиняє труднощі під час читання або перегляду деталей. У міру прогресування захворювання пляма в центрі зору збільшується.

В обох випадках вікової макулярної дегенерації слід звернутися до окуліста. А з метою профілактики захворювання варто ввести у свій раціон продукти, корисні для зору.

Фісташки. Ці горішки ідеально підходить для захисту зору завдяки вмісту рослинного антиоксиданту лютеїну. Дослідження Університету Тафтса (США) показали, дві жмені фісташок на день можуть мати багато переваг для нашого зору, оскільки лютеїн допомагає покращити оптичну щільність макулярного пігменту, необхідного для запобігання дегенерації жовтої плями.

Батат. Одним з найкращих джерел вітаміну А, корисного для зору, вважається морква. Але батат здатний забезпечити організм ще більшою його кількістю. Дефіцит вітаміну А може спричинити сухість і помутніння рогівки, відому як ксерофтальмія. А також  призвести до погіршення нічного зору. Крім того, послабляє імунну систему очей, збільшуючи ризик інфекцій.

Лосось. Жирна риба багата на омега-3 поліненасичені жирні кислоти, які дбають про зір. Дослідження показують, що вони відмінно захищають очі від макулярної дегенерації. А також від синдрому сухого ока, спричиненого недостатньою кількістю сліз.

Вас це може зацікавити: 9 продуктів, які допоможуть захистити зір

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист