Шість ознак обдарованої дитини

Усім батькам хочеться, щоб дитина була здоровою, щасливою і талановитою – останнє відкриває їй набагато більше можливостей. Але як зрозуміти, чи є в неї потенціал? Психологи переконані: існують певні ознаки, які змалку можуть вказувати на те, що ваше чадо обдароване.

Прийнято вважати, що на обдарованість людини вказує її IQ – коефіцієнт інтелекту. Однак вчені схиляються до думки, що рівень когнітивних здібностей (а саме це й визначає IQ) насправді не дуже корелюється з обдарованістю. Натомість психологи виділяють 6 ознак, які свідчать про незвичайні здібності дитини.

Дитина має пронизливий погляд

Психологи переконані, що глибокий погляд малюка багато про що може сказати. Зокрема те, що він насолоджується тривалим зоровим контактом, означає, що він кмітливий. І що намагається краще зрозуміти навколишнє середовище.

Дитина дуже балакуча і має багатий словниковий запас

Малюк, який легко бере участь у розмові з дорослими і говорить «як старий», має гарні задатки. Як правило, тоді, коли його ровесники тільки починають говорити, він вже вміє формулювати свою думку реченнями.

Дитина має гарне почуття гумору

Здавалося б, яка залежність? Насправді розум асоціюється з абстрактним мисленням. А без нього зрозуміти жарт та словесні тонкощі неможливо.

Дитина має гарну зорову пам'ять і любить малювати

Деякі діти не можуть гарно навіть розфарбувати малюнок. А інші відтворюють у малюнку місця, які бачили лдин раз. Вчені називають здатність запам’ятовувати велику кількість уявних образів із вражаючою точністю це абсолютною пам’яттю.

Дитина віддає перевагу товариству дорослих, а не ровесників

Це також ознака раннього розвитку. Але батьків це не повинно лякати те, що дитина не грається з ровесниками. Такі діти легко налагоджують стосунки з людьми і вміють адаптуватися до будь-яких ситуацій.

Дитина дуже чутливий

Плаксивість і гіперемоційність батьки часто сприймають як слабкість. Але психологи це пов’язують з емоційним інтелектом. Тому до такої дитини слід ставитися з розумінням.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист