Секрет фірми: як зварити буряк за 10 хвилин

Від приготування страв з буряком господинь часто зупиняє те, що врити цей овоч треба довго, а часу зазвичай немає. Але цей процес можна суттєво прискорити, якщо знати кілька секретів.

Перш, ніж готувати буряк, запам’ятайте два важливих правила: чистити його перед цим не можна, вибирати потрібно невеликі плоди з тонкою шкіркою.

Якщо будете готувати традиційним способом, овоч помиєте, заллєте холодною водою, доведете до кипіння, зменшите вогонь і варитимете аж дві години. Але, на щастя, є набагато швидші способи приготування.

У каструлі – за 40 хвилин

Помитий буряк покладіть у каструлю з окропом, додати трохи олії і варіть на сильному вогні (але, звісно, так, щоб не вистрибував з неї). Через 30 хвилин дістаньте плоди і покладіть в холодну воду на 10 хв. Завдяки різкому перепаду температури буряк дуже швидко доготується.

У пароварці – за 50 хвилин

На дно пароварки налийте трішки води. У відсік для овочів покладіть ретельно вимитий буряк. Увімкніть і залиште на 40 хвилин.                                                                   

У мультиварці – за 1 годину

Процедура приготування схожа на попередню – такий спосіб підійде тим, у кого пароварки немає. У мультиварці потрібно встановити спеціальну решітку, на дно налити трохи води. Виставити режим «Приготування на пару» і закрити мультиварку.

У духовці – за 30 хвилин

Буряки вимийте, змастіть олією і загорніть у фольгу – кожен окремо. Покладіть на деко або на решітку і запікайте протягом 30 хвилин при температурі 190 °С.

У мікрохвильовій печі – за 10 хвилин

На дно тарілки налийте трохи води (щоб покрила одно), покладіть вимиті буряки й накрийте кришкою для мікрохвильової печі. Якщо кришки немає, згодиться звичайний поліетиленовий мішок. Буряк буде готовий до вживання за 10 хвилин.

Щоправда, для такого прискореного приготування потрібно дотримуватися однієї важливої умови: мікрохвильовку слід увімкнути на 1000 В. Якщо її максимальна потужніть до цієї цифри не дотягує, час приготування збільшиться.

До речі, під час приготування традиційним способом буряк зазвичай трохи міняє колір – стає блідішим. Якщо хочете, щоб він його зберіг, додайте на 1 л води ¼ столової ложки лимонного соку.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист