Що з'їсти, щоб стати щасливішими: 7 продуктів для гарного настрою

Якщо після перекусу у вас поліпшується настрій, це не обовязково реакція ситого й задоволеного організму. Дослідження показали, що існують продукти, які викликають  вивільнення серотоніну та дофаміну – так званих гормонів щастя.  

Серотонін та дофамін відповідають за створення відчуття радості й покращення загального самопочуття. Якщо знати, в яких продуктах є максимальна кількість цих гормонів, можна «керувати» своїм настроєм. Ось як, на думку експертів з правильного харчування, виглядає список «найщасливішої» їжі, пише FürSie.

Чорний шоколад. Часто організм сам дає підказки – натякає, що саме зараз слід з’їсти для підняття настрою. У більшості випадків  рука тягнеться до плитки шоколаду або цукерки. Це спрацьовує – порція дофаміну, який вивільняється, створює ілюзію щастя. Шкода тільки, що не надовго. Найефективніше працює в цій ситуації чорний шоколад, багатий антиоксидантами. 

Горіхи. Вони містять омега-3 жирні кислоти, які регулюють наш настрій. Також  підтримують здоров’я мозку, що теж впливає на відчуття щастя. Особливо експерти відзначають мигдаль, волоські горіхи та кешью.

Риба. Жирні сорти (лосось, тунець, скумбрія) – джерело омега-3 жирних кислоти, які позитивно впливають на настрій. Дослідження виявили, що вони можуть полегшити і симптоми депресії, оскільки опосередковано беруть участь у виробленні серотоніну та дофаміну.

Зелені листові овочі. Це джерело вітаміну В і фолієвої кислоти, що підтримує вироблення серотоніну в мозку. У шпинаті багато магнію – важливої поживної речовини, яка також бере участь у виробництві серотоніну.

Авокадо. Його сила у здорових жирах і фолієвій кислоті. Тому авокадо на сніданок –  не лише смачно та корисно, але й гарний початок дня.

Банани. Це один з найпопулярніших перекусів, який  додає енергії. Але банани можуть зробити набагато більше, оскільки містять триптофан, який в організмі перетворюється  на серотонін.

Імбир. В основному ми їмо його разом із суші – тобто рідко. Між тим, ця спеція не тільки додає смаку стравам, а й покращує настрій. Причина в тому, що гострота дратує нерви в ротовій порожнині, вивільняючи ендорфіни.

Сплануйте свій раціон так, щоб під час кожного приму їжі в ньому був один із названих продуктів. І буде вам щастя.

Вас це може зацікавити: 5 продуктів, які врятують від зневоднення влітку.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист