Що буде з вашою каналізацією, якщо виливати в неї окріп

Якщо під час приготування їжі постійно виливати в раковину окріп, ви маєте шанси найближчим часом зіштовхнутися з необхідністю заміни труб.

Зварили макарони – злили з них в раковину окріп. Зварили яйця – знову злили окріп. З дня на день господині роблять одну й ту саму помилку, яка може коштувати немало нервів і грошей.

Справа в тому, що пластикові труби не розраховані на дію високих температур. Прийнятна температура води, що по них стікає, 60°C. Це не означає, що при 70-80°C вони розплавляться. Пластик може витримати й окріп. Але за умови, що це траплятиметься вряди-годи і не довше хвилини. А також якщо пластик якісний.

Проте у більшості випадків зливні труби виконані з дешевого полімеру. Якщо довго зливати в раковину окріп, полімер стає дуже пластичним і деформується. Коли пластик охолоне і почне трохи зменшуватися, по  трубі можуть піти тріщини.

Так само деформуються і прокладки – під дією високої температури вони розширюються, герметичність порушується, і в трубі виникає протікання. Результат – затоплені сусіди, яким доведеться відшкодовувати ремонт.

Як уникнути цих проблем – повноцінно користуватися кухонною раковиною й не порушувати правил експлуатації зливних труб? Невже доведеться чекати, поки окріп охолоне? Зовсім ні. Сантехніки радять зливати його, увімкнувши холодну воду. Таким чином вдасться суттєво знизити температуру.

Раніше ми писали, як підручними засобами прочистити раковину на кухні.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист