Холодне морозиво у спеку дехто готовий їсти по кілька разів на день. Однак фахівці зі здорового харчування нагадують: важливо розуміти плюси й мінуси регулярного вживання цього смачного прохолодного продукту.
Від морозива в захваті і діти, і дорослі. Воно чудово вгамовує голод і охолоджує. Але як впливає на організм людини? Про те, що буде з нашим тілом, якщо їсти морозиво щодня, пише Parade.
Плюси щоденного вживання морозива
Це бальзам на душу любителів солоденького.
Зволоження організму. У спеку потрібно слідкувати за тим, щоб не сталося зневоднення організму. Але вода – не єдиний спосіб його уникнути. Задовольнити потребу в рідині можна також за допомогою фруктів, овочів і морозива. «Морозиво – це один із найбільш освіжаючих способів залишатися зволоженим в спеку. Крижана текстура втамовує нашу спрагу та забезпечує негайне поліпшення самопочуття», - пояснює дієтолог Леслі Кумар.
Поліпшення психічного здоров'я. Солодощі сприяють вивільненню ендорфінів – природних хімічних речовин, які підіймають настрій.
Підвищення енергії. Особливо в цьому плані допомагає фруктове морозиво, за словами Леслі Кумар: «Натуральний цукор у фруктовому морозиві – швидке джерело енергії».
Мінуси щоденного вживання морозива
Їх, на жаль, більше, ніж плюсів.
Швидка втома. Вона з’являється відразу після нетривалого сплеску енергійності. Вживання морозива (особливо з високим вмістом цукру) провокує перепад рівня глюкози в крові: спочатку концентрація збільшується, а потім різко знижується, викликаючи занепад сил.
Збільшення ваги. Калорійність пломбиру приблизно 290 ккал/100 грам, пломбиру в шоколадній глазурі – 320 ккал/100 грам. Дієтологи радять вживати морозиво не більше двох разів на тиждень і бажано з мінімальним вмістом калорій. Інакше зайві кілограми не забаряться.
Карієс. Коли ми смакуємо морозиво, на зубах осідає цукор і сприяє росту бактерій, що збільшує ризик карієсу. Тому щоразу після морозива потрібно полоскати ротову порожнину.
Проблеми зі шлунково-кишковим трактом. Щоденне споживання занадто великої кількості цукру може призвести до розладу шлунку або здуття живота.
Ускладнення хронічних захворювань. Цукровий діабет, серцево-судинні проблеми прогресують швидше, якщо їх регулярно «підгодовувати» цукром.
Любителям морозива дієтологи радять шукати варіанти зі штучними підсолоджувачами і звернути увагу на фруктове морозиво.
Вас це може зацікавити: Освіжаюче морозиво з кави та вершків за 1 хвилину - простий рецепт