Ці два види зелені надзвичайно схожі. Але петрушка й кінза – не одне й те ж. Вони відрізняються за смаком, тому важливо не помилитися з вибором.
Зелень у салаті – це смачно, корисно і естетично. Хтось любить додавати до овочів листовий салат, комусь до вподоби шпинат, а для когось головне, щоб була петрушка. Чи кінза? Адже сплутати їх – простіше простого.
Як не сплутати кінзу й петрушку
Дехто навіть не знає, яку з трав купляє, адже петрушка й кінза дуже схожі. Втім, їх можна й потрібно розрізняти, оскільки смак у них не ідентичний.
У кінзи листя тонше, довше, із злегка округленими кінчиками. У петрушки воно щільніше, коротше й загострене.
Кінза має стійкий запах з нотками цитрусу і незначну гірчинку. Петрушка – це свіжий трав’яний запах і ніжний смак.
У яких стравах петрушка й кінза краще смакують
Петрушка більш універсальна – її можна додавати практично до будь-якої солоної страви: свіжих овочевих салатів, варених овочів, яєчні та омлету, до всіх страв з фаршу. З усіх трав вона має найм’якший смак і добре поєднується з іншими смаками. Не дуже смакує хіба що в піці.
Кінзу не можна назвати універсальною травою, оскільки має більш виражений смак. Її особливо люблять використовувати в стравах кавказької кухні – там вона максимально розкривається. Чудово доповнює смак морепродуктів та помідорів. Не варто, на думку кухарів, додавати її до ухи та борщу – в них вона недоречна.
Поєднання цих двох трав вітається у трав’яних соусах (наприклад, песто, чімічуррі), фалафелі, рагу, супах, стравах з рису.
Вас це може зацікавити: Яка листова зелень найкорисніша для здоров’я та краси