П'ять видів продуктів, які підвищують холестерин у крові

Лікарі постійно про них попереджають. Але ми, як правило, вживаємо значно більше цієї їжі, ніж дозволяється. Цим самим провокуємо небезпечні ускладнення.

Високий рівень холестерину вказує на те, що в крові міститься занадто багато органічної жироподібної речовини. Вона накопичується в кровоносних судинах, звужує їх і з часом спричиняє закупорку.

Холестерин вважається основним фактором ризику таких складних і потенційно смертельних захворювань, як інфаркт та інсульт. На його підвищення впливають різні фактори. Зокрема, харчування, яке включає велику кількість насичених жирів.

Наше завдання – скоротити їхнє споживання до мінімум. Особливо слід уникати наступних продуктів, багатих насиченими жирами:

вершкове масло. Корисне для шкіри, нігтів та волосся. Допустима порція – 20 грамів щодня. Причому як окремим прийомом їжі (на бутерброді), так і в складі страв;

твердий сир. З одного боку – це джерело білку, необхідного для організму, молочного жиру та мінеральних речовин, вітамінів A, D, E, B1, B12, PP, C. З іншого – холестерину у 100 грамах сиру – 120 мг. Найбільше його в пармезані, емменталі, грюйєрі, вершковому сирі. Найменше – в рікоті, моцарелі, феті. Лікарі рекомендують з'їдати не більше 120 г сиру щодня;

ковбаса, жирне м'ясо, м'ясні паштети. Згідно даних Британського кардіологічного  фонду найбільша частка насичених жирів, яку ми споживаємо, надходить саме із такого типу їжі. Червоне та оброблене м’ясо (включаючи яловичину, баранину, свинину, бекон і шинку, а також страви з них) є одним із основних джерел насичених жирів. Якщо не готові відмовитися від червоного м’яса, його краще запікати чи відварювати. Головне –  уникати смаження, щоб зменшити кількість насичених жирів;

яйця. Про їхню користь для організму сказано багато, найголовніша з яких – білок. Але при цьому в 100 г яєчного жовтка близько 1200 міліграм холестерину (в одному жовтку приблизно 200 міліграм). Саме тому зловживати яйцями не можна. В крайньому разі, їсти тільки білки;

солодощі. Рівень холестерину залежить від кількості цукру, який ми вживаємо. Причому значення має не тільки той цукор, який додаємо в чай, каву чи молочну каше, а й прихований, який міститься у випічці, фруктах і навіть кетчупах.

Вас це може зацікавити: Дієтологиня назвала фрукт, який ефективно знижує рівень холестерину – їсти слід щодня

Яка каша найкраще контролює рівень холестерину – забудете про цю проблему

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист