Італійська кухня одна з найсмачніших у світі. Ще б пак – у ній так багато овочів, фруктів, зелені, зернових. Пропонуємо влаштувати гастрономічну подорож до Італією, не виходячи з дому, і приготувати традиційний суп мінестроне.
Рецептів супу мінестроне страви безліч. Перелік інгредієнтів залежить від регіону, де його готують. Ось один із варіантів приготування. Результат виходить неймовірний!
1 цибулина
50 г бекону
1 маленька упаковка пасти
2 стебла селери
1 шт. бульйонного кубика
2 моркви
2 банки консервованих томатів
1 банка білої квасолі
100 г томатної пасти
пармезан для подачі
оливкова олія
сіль та чорний перець за смаком
Очистити стебла селери від листя і дрібно нарізати. Моркву та цибулю теж дрібно нарізати.
У розігріту сковороду налити оливкової оліії. Покласти нарізану цибулю та бекон, обсмажувати 2 хвилини. Додати селеру, моркву та інші овочі, закрити сковороду кришкою. Тушкувати на дуже слабкому вогні, час від часу помішуючи, поки овочі не стануть м'якими.
Залити овочі водою, додати сіль, перець і довести до кипіння. Тримати на слабкому вогні, не допускаючи сильного кипіння, протягом 20-30 хвилин.
Додати томати, бульйонний кубик і залишити на вогні на 5 хвилин.
Відкинути консервовану квасолю на друшляк і додати її в суп, після чого покласти пасту.
Варити до готовності пасти.
При порційній подачі додати оливкову олію та тертий пармезан.
Вас це може зацікавити: Сирний суп «Чеддер» у хлібі: виглядає складно – готується легко