NK | Настя Каменських: “Іноземна журналістка думала, що війна вже закінчилась”

Співачка поділилась своїм інтервʼю латиноамериканському телеканалу Telemundo 51 Miami та підняла тему того, як важливо продовжувати говорити про Україну у світі.

У себе в Instagram артистка згадала поїздку в США для промо пісні та запитала підписників, чому важливо говорити про нашу країну у світі? Відповіді підписників були одностайними: “Бо люди повинні знати про звірства росії! Бо думку мають формувати не фейки рос пропаганди, а істина! Бо нам потрібна допомога і підтримка світу, а люди мають знати, яку ціну платять українці за свою свободу та право жити на власній землі!”. За словами Каменських, ці відповіді збігаються і з її думкою.

“Нещодавно на червоній доріжці одна із журналісток, дізнавшись, що я з України, де триває війна, запитала: «Правда? Хіба ваша війна досі не закінчилась?»

В такі моменти відчуваєш біль і втому… Адже здається, що ми так гучно кричимо про ті злочини, що відбуваються з нашими людьми, про усі їх страждання, про прагнення бути вільними на своїй землі. А потім ти опиняєшся у студії за тисячі кілометрів від України, і розумієш, що деякі не розуміють, що відбувається або взагалі думають, що війна давно закінчилась. Можливо вони і не хочуть чути?”



За словами NK, коли артисти пропонують іноземним шоу поговорити про війну в Україні, то часто можуть почути відмову. Проте, коли артистка ходила на ефіри в США з прем’єрою треку “Con Amor De Cura”, який вона записала із сонграйтером Енріке Іглесіаса Descemer Bueno, то часто журналісти дивувались таким звичним для українців речам.

— Коли зʼявляєшся із новою піснею, говориш їх мовою про почуття знайомі кожному, розповідаєш про талант українців та показуєш відео зі своїх концертів, на яких наші люди продовжують співати навіть у сховищах під час тривог — всі хочуть дізнатися більше, вони співпереживають та захоплюються, — каже співачка. — Дійсно, останнім часом, спілкуючись з іноземними ЗМІ, в їх очах я бачу багато втоми та небажання заглиблюватися. Але у такі моменти я розумію, що саме через це і не можна зупинятися. Адже те, що стало страшною буденністю для нас — це немислимі речі для більшості народів і люди повинні чути правду. Тому при кожній можливості потрібно кричати про себе.

Каменських подякувала відомому телеканалу Telemundo 51 Miami, цільовою аудиторією якого є іспаномовні емігранти по всій Америці за можливість нагадати про війну на багатомільйонну аудиторію каналу. Під час інтерв'ю на екрані демонструвались кадри прильотів в житлові будинки та діти, які грались в бомбосховищах. За словами Каменських, після ефіру до неї підходили співробітники телеканалу, обіймали її  і щиро бажали нам мирного неба та якнайскорішої перемоги.

— Латиноамериканці мають таку саму гарячу кров, як українці. Їх країни свого часу також проживали усі жахіття воєн, тому вони дуже розуміють, через яке пекло зараз проходить кожен українець.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист