Небезпечний тренд: в Америці діти нюхають популярну спецію, щоб отримати кайф

Мускатному горіху, який використовується в кулінарії, школярі знайшли нове застосування. Це може мати страшні наслідки.

У чому проблема

Цю історію розповіла у TikTok одна мама: в одній із шкіл штату Джорджія вчителі вилучили у дітей пляшечки з меленим мускатним горіхом. Учні намагалися виправдатися – мовляв, спеція потрібна для уроку кулінарії. Однак вдалося вияснити, що це неправда: вони вдихали аромат із пляшечки, щоб кайфувати.

Відео у TikTok сколихнуло суспільство. Буквально за кілька днів воно набрало 500 000 переглядів і купу коментарів. Виявилося, що багато хто чув про цю проблему раніше.

«Багато років тому я піклувався про дитину, яка потрапила до лікарні через інтоксикацію мускатним горіхом», - ділився один з дописувачів.

«Це триває вже багато років. У цьому горіху є психоактивна речовина. Це зовсім не весело: 10 хвилин кайфу, а потім ви отримуєте найгірше похмілля у своєму житті», - додав інший.

Усіх коментаторів хвилювало питання, як покласти край мускатному кайфу, якщо горіх не входить до списку заборонених речовин. Діти спокійно влаштовують «Nutmeg Challenge» у TikTok, наражаючи себе на небезпеку. Нещодавно 14-річну дівчину доставили до відділення невідкладної допомоги з передозуванням після того, як в рамках челенджу з’їла три столові ложки мускатного горіха.

Наслідки передозування мускатним горіхом

В Енциклопедії токсикології зазначається, що хоч цей горіх зазвичай і використовується як домашня спеція, ним не можна зловживати через його «наркотичні та галюциногенні властивості». Це небезпечно та потенційно смертельно. 

Для досягнення психогенного ефекту використовують від однієї до трьох насінин або 5-30 грамів меленого горіха.

Початкові симптоми прийому великої дози – запаморочення, ейфорію та галюцинації. Галюцинації можуть включати зміну сприйняття часу та простору, відрив від реальності та страх смерті після марення та сонливості.

Інші побічні ефекти – головний біль, нудоту, блювоту, біль у животі, запаморочення, біль у грудях, припливи, тремор і тахікардію.

Раніше проблеми від цієї спеції виникали через випадкове зловживання. Однак зараз діти вживають мускатний горіх, тому що це тенденція в соціальних мережах.

Вас це може зацікавити: У мікродозах продовжує тривалість життя, а у великій кількості стає небезпечним наркотиком: з яким продуктом слід бути дуже обережним 

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист