«Музика - це зброя»: виконавець SUROV про повернення до музики, зміни в собі і новий етап в житті

Мама каже, що я став песимістом. Я з нею не згоден. Думаю, я все ж реаліст (сміється). Насправді, моє життя кардинально змінилося трохи раніше - після виступу на шоу «Х-Фактор» в 2016 році. Тоді я захворів невиліковною хворобою і з того часу майже щодня я воюю за своє життя, щоб не вийти у вікно, наприклад. Зараз для мене переломний момент: або я щось зміню у своєму житті, або... не хочу про це думати. 

Я зрозумів, що варто змінюватись. Чим швидше - тим краще, бо часу залишилось не так багато. 23 лютого я відсвяткував свій 30 день народження.

  • Напередодні річниці вторгнення ви випустили пісню «Внебодим». Це перший трек за довгий час. Але насправді, ваш шлях в музиці розпочався досить давно. З чого Ви починали?

Мій батько був моряком і постійно привозив мені щось з-за кордону. Тому десь у 7 років в мене з'явився перший касетний плеєр та програвач. Я прослуховував по колу Eminem, Rammstein, Gorillaz і почав розрізняти у піснях музичні інструменти. Було відчуття, що я слухав їх окремо. Тоді я закохався в музику. Плюс в мене з'явилася мрія стати радіоведучим. Просто я хотів ставити музику, яку люди замовляють. Колись на радіо були такі програми (сміється).

А перші власні пісні я почав писати в 14 років. Ми зібрали з товаришами рок-гурт і співали про кохання, дружбу та життя в цілому. Зараз мої пісні про те ж саме, але через призму більшого життєвого досвіду. Та й взагалі, як на мене, в пісні головне не про що вона, а які викликає емоції.

  • Як відреагували слухачі на ваш новий трек? Чи очікували ви на ту реакцію, яку отримали і чи важливий для вас фідбек? 

Звісно, фідбек важливий, при чому будь-який. Більшості пісня сподобалась ще до того, як відбулась премʼєра. У нас є фокус-группа, так би мовити, яка прослухала трек і поділилась своїми враженнями. Були і ті, хто казав, що не дослухав до кінця. Так, кожному своє. Подобатися всім неможливо. Мені приємно за ті теплі слова, які я отримав від слухачів. 

  • З ким ви зараз працюєте над треками? Чи велика у вас команда? 

Наша dreamteam невелика, нас лише четверо: Дімка, Катя, Елізабет, ну і куди ж без мене. Діма продюсує круту музику і я його фанат. Напевно, для нього це буде новина (посміхається). Зараз Діма ще й голова нашого командного центру, продюсує не тільки музику, а і все, що стосується мого творчого шляху. Катя приєдналася до нас нещодавно, але вже стільки всього зробила. Як мінімум, наш трек вже на радіостанціях і це завдяки їй. Елізабет - це наша художниця. Та сама геніальна обкладинка - це її рук справа.

  • Наостанок, для вас музика - це…

Це засіб спілкування, передачі власних думок та емоцій. Також музика - це зброя. Але знаєте, одним і тим самим ножем можна відрізати скибку лимону до чаю коханій людині, а можна нанести шкоду. Роль музики величезна. На ній зростають покоління і формується світогляд, не кажучи вже про реальний фізичний вплив на молекулярному рівні. Тож, сила музики неймовірна і тут треба бути обережним.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист