Mika Newton презентує пісню ВІЛЬНІ, яка вперше прозвучала на Греммі!

«ВІЛЬНІ» - це перша пісня та відео робота Mika Newton за кілька років. Події в Україні перевернули життя українців по всьому світі. Міка Ньютон стала першою українською співачкою, яка заспівала на церемонії нагородження Греммі, та вперше на Grammy звучала українська мова!

- Оригінальна версія пісні «ВІЛЬНІ» написана John Legend, і для мене була велика честь заспівати її на Греммі. Енергія на сцені була неймовірна і я дуже вдячна Джону і продюсерам, що вони привернули увагу до України. Вся Арена аплодувала нам стоячи кілька хвилин. Відчувалась велика підтримка!

Ця колаборація відбулась в останню хвилину. На мене вийшла компанія, яка шукала українську співачку для проєкту, що тримався у секреті. Я відправила свій матеріал і мене запросили на студію. Над українською версією пісні я працювала лише пів дня, з перекладом тексту мені допомогли подруги Ніка Коверіна і Марина Скоморохова. Ми робили все для того, щоб текст був максимально наближеним до англійського тексту Джона. На студії, коли я записувала «ВІЛЬНІ» була просто магія. Це був один з найкращих моментів мого життя. Не кожний день доводиться працювати з такими людьми, як Harvey Mason Jr.. Він працював з відомими світовими співаками: Aretha Franklin, Michael Jackson, Justin Timberlake, Britney Spears. Саунд продюсери не розуміючи українську мову відчули кожне слово і змогли передати при зведенні пісні. З перших акордів я полюбила цю пісню і для мене честь, що я змогла її заспівати українською і тепер презентую сингл «ВІЛЬНІ», - розповіла про нову роботу Mika Newton.

Принципово важливим для співачки було те, щоб відео на пісню монтував хтось з України, людина, яка тут і зараз все це переживає. Міка знайшла талановитого хлопця з Сарн - Богдана Крушельницького, якому 18 років і він навчається на факультеті кінофотовідеосправ, чотири роки пов'язує своє життя з відео та вже працює над своїм першим коротким метром.

- Ми одразу знайшли творчу хвилю. Я хотіла у відео «ВІЛЬНІ» показати надію на свободу та волю нашої країни, красу України! Кадри з життя України: яким воно було до 24 лютого 2022, що зробили росіяни зараз, та показати наші мрії та віру, що ми боремося за вільне та мирне майбутнє країни! Коли Богдан монтував у бомбосховищі, то казав, що робота над відео відволікала його від реальності та звуків сирен зовні. Ця робота «ВІЛЬНІ» - це надія людей на волю та світло! - поділилась своїм творчим задумом Міка Ньютон.  

Зараз триває благодійний тур Америкою, де Міка Ньютон виступає разом з іншими українськими артистами. Вже відбулись концерти у Сан-Франциско та Сіетлі, днями будуть концерти у Маямі, Лос-Анджелесі та інших містах. Також Mika є ведучою цих концертів, разом з Дмитром Ступкою.

- Через стрес моє здоров‘я в не найкращому стані і голос також, але коли просять для України, то ти встаєш і робиш все, що потрібно, без зайвих слів. Для мене дуже важливо допомагати зараз країні. І це я роблю від усього серця, як громадянка. Я не планувала співати цього року. Але кожному потрібно робити все, що можеш. Тому я поставила своє життя на паузу і буду приймати участь у багатьох заходах, які будуть проводитись у Америці. - поділилась співачка.

 

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист