Уникнути прилипання м’яса до сковороди, навіть якщо вона не має антипригарного покриття, допоможуть звичайні бризки води.
Приготування м’яса стає не надто приємним, коли доводиться віддирати його від сковорідки. Інколи таке трапляється навіть з крутими сковорідками, в яких вже трохи пошкоджене антипригарне покриття.
Щоб м’ясо гарно смажилося і легко переверталося, не обов’язково купляти новий посуд чи дорогу оливкову олію, переконаний шеф-кухар Майк з Мічігана. Все, що вам потрібно, це трішки води – буквально чайну ложку.
Хлюпніть воду на розігріту сковорідку. Якщо вона кипітиме й випаровуватиметься, значить, ще не достатньо гаряча. А от коли краплі води починають рухатися, як ртуть, відскакуючи одна від одної, можна наливати жир і смажити м’ясо.
Цей спосіб підійде для будь-якої сковороди і для будь-якого м’яса, переконаний шеф-кухар.
«Більше ніяких продуктів, що прилипають. Просто потрібно набратися терпіння, щоб дочекатися, коли сковорода нагріється, як слід», – резюмує він.
Однак Майк зазначає, що цей прийом призначений для обсмажування м’яса, а не для його приготування. Якщо хочете продовжити готувати в тій же сковороді, доведеться зменшити вогонь.
Вас це може зацікавити: Як приготувати ідеальний лосось із хрусткою шкіркою: 5 важливих правил