Kalush Orchestra отримали новий кришталевий кубок переможця "Євробачення-2022": разом з КилимМеном він їде у фототур по містам України

Український гурт Kalush Orchestra, який став переможцем конкурсу "Євробачення-2022", отримали новий кубок конкурсу. Найзагадковіший учасник гурту КилимМен вже готується вирушити з ним по містам України, щоб кожен бажаючий міг сфотографуватися з переможним трофеєм.

До переліку міст, куди вже зараз планує вирушити учасник Kalush Orchestra - Львів, Івано Франківськ, Київ, Калуш, Чернівці та Вінниця.

До слова, 29 травня гурт разом із «Фондом Сергія Притули» продав свою нагороду на благодійному аукціоні. Мікрофон придбали за 900 тисяч доларів. Новим власником кубка пісенного конкурсу стала криптоспільнота WhiteBIT. Отримані гроші пішли на комплекс безпілотників PD–2 для ЗСУ.

Організатори конкурсу, коли дізналися про добрий намір музикантів, вирішили виготовити копію трофею та надіслати його гурту. Що стало прецедентом в історії конкурсу. Працював над створенням копії К'єлл Енгман, один із провідних шведських художників зі скла у 20-му та 21-му століттях. Саме він щороку виготовляє кубки для пісенного конкурсу “Євробачення”.

“Після перемоги на “Євробаченні-2022” нам хотілося, щоб приз конкурсу також відіграв свою значущу роль для пришвидчення перемоги України у війні. Саме тому, командою Kalush Orchestra було прийнято рішення виставити кришталевий мікрофон на аукціон. Те, що організатори конкурсу спеціально виготовлять для нас копію - стало приємним сюрпризом. Що ж, подумаємо тепер над тим, яку користь новий кубок зможе принести нашій країні, але спершу, хочемо, щоб кожен українець міг сфотографуватися з цим трофеєм. Адже перемога цьогорічна на Євробаченні - це не тільки перемога нашого гурту, а й усієї України”, - говорить Олег Псюк, лідер Kalush Orchestra.

Нагадаємо, 25 липня стало остаточно відомо, що Євробачення-2023 пройде у Великій Британії від імені України — таке рішення ухвалили Європейська мовна спілка, Суспільне та BBC. Україна, як країна-переможець Євробачення-2022, автоматично потрапить до фіналу конкурсу. Європейська мовна спілка (EBU) та BBC підтвердили, що пісенний конкурс Євробачення-2023 відбудеться у Великій Британії від імені цьогорічного мовника-переможця — української телерадіокомпанії Суспільне Мовлення. 

Це рішення прокоментували і переможці Євробачення 2022 Kalush Orchestra. Лідер гурту Олег Псюк у коментарі зазначив, що комангда Kalush Orchestra має надію, що Євробачення-2023 матиме український колорит і прославлятиме нашу прекрасну, унікальну культуру. У свою чергу сам гурт обіцяє “зробити все можливе, щоб Євробачення-2024 пройшло вже у мирній Україні”.

 

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист