У Швеції третина відвідувачів приходила в магазини компанії, щоби посмакувати фрикадельками.
На час карантину IKEA розкрила секрет своїх фірмових фрикадельок. Як повідомляє Esquire, у Швеції третина відвідувачів приходила в магазини компанії, щоб скуштувати смачної їжі. Тоді директор з маркетингу Герд Дівальд назвав м'ясні кульки "найкращим продавцем диванів".
Тепер компанія виклала повний рецепт страви. Для нього знадобиться:
- 500 г яловичого фаршу і 250 г свинячого фаршу, одна цибулина (дрібно порізана), один зубчик часнику (товчений або порізаний), 100 г панірувальних сухарів, одне яйце, п'ять столових ложок незбираного молока, сіль і перець.
Для вершкового соусу: крапелька соняшникової або оливкової олії, 40 г вершкового масла, 40 г пшеничного борошна, 150 мл овочевого бульйону, 150 мл яловичого бульйону, 150 мл жирних вершків (30% -50%), дві чайні ложки соєвого соусу й одна чайна ложка гірчиці діжонської.
Для вершкового соусу потрібно розтопити на сковороді вершкове масло, додати в нього пшеничне борошно, помішуючи дві хвилини. Потім потрібно додати суміш 150 мілілітрів овочевого і стільки ж яловичого бульйону, продовжуючи розмішувати. Потім долити 150 мл жирних вершків, дві чайні ложки соєвого соусу і діжонську гірчицю. Довести до кипіння і почекати, доки соус загусне.
Перед подачею треба полити соусом фрикадельки й подавати до столу.