IKEA розкрила рецепт фірмових фрикадельок. Тепер їх може приготувати кожен

У Швеції третина відвідувачів приходила в магазини компанії, щоби посмакувати фрикадельками.

На час карантину IKEA розкрила секрет своїх фірмових фрикадельок. Як повідомляє Esquire, у Швеції третина відвідувачів приходила в магазини компанії, щоб скуштувати смачної їжі. Тоді директор з маркетингу Герд Дівальд назвав м'ясні кульки "найкращим продавцем диванів".

Тепер компанія виклала повний рецепт страви. Для нього знадобиться:

500 г яловичого фаршу і 250 г свинячого фаршу, одна цибулина (дрібно порізана), один зубчик часнику (товчений або порізаний), 100 г панірувальних сухарів, одне яйце, п'ять столових ложок незбираного молока, сіль і перець.

Для вершкового соусу: крапелька соняшникової або оливкової олії, 40 г вершкового масла, 40 г пшеничного борошна, 150 мл овочевого бульйону, 150 мл яловичого бульйону, 150 мл жирних вершків (30% -50%), дві чайні ложки соєвого соусу й одна чайна ложка гірчиці діжонської.

Як готувати:

  • Змішайте яловичий і свинячий фарш. Додайте цибулю, часник, панірувальні сухарі, яйце і потім змішайте. Потім додайте туди молока, солі і перцю.
  • З отриманої суміші потрібно скачати маленькі кульки. Коли вони будуть готові, покладіть їх на тарілку, накрийте і помістіть в холодильник на дві години - це допоможе зберегти їм свою форму під час готування.
  • На сковороду налийте трохи олії і почніть нагрівати на середньому вогні. Щойно вона розігріється, розкладіть фрикадельки і рівномірно обсмажте їх з усіх боків.
  • Потім викладіть фрикадельки на деко і помістіть в піч, нагріту до 180°C в звичайному режимі або до 160°C в конвекційному. Залиште їх у печі на 30 хвилин.

через GIFER

Для вершкового соусу потрібно розтопити на сковороді вершкове масло, додати в нього пшеничне борошно, помішуючи дві хвилини. Потім потрібно додати суміш 150 мілілітрів овочевого і стільки ж яловичого бульйону, продовжуючи розмішувати. Потім долити 150 мл жирних вершків, дві чайні ложки соєвого соусу і діжонську гірчицю. Довести до кипіння і почекати, доки соус загусне.

Перед подачею треба полити соусом фрикадельки й подавати до столу. 

iod.media

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист