Ідеальна закуска: чим заїдати різні види алкоголю, щоб отримати максимум задоволення і не страждати від похмілля

Спонтанні «по 50» або келих вина закусують тим, що було під рукою. Але якщо є вибір або ж ви ще тільки плануєте вечірку, краще зробити все за правилами. Адже деякі страви і напої зовсім не поєднуються. 

ВИНО

Всі це знають: біле – до риби, червоне – до м'яса. Але тут є нюанси. Принцип такий: чим смак і аромат вина витонченіший, тим нейтральнішою за смаком і ніжнішою повинна бути закуска. Для каберне совіньйон чи мерло чудово підійде щось ситне і пікантне. Скажімо, каре ягняти, приправлене спеціями та соусом. А смак совіньйон блан краще підкреслить риба.

Має значення і текстура страви. З терпкими винами краще смакуватиме яловичий стейк. Вина з кислинкою гарно доповнить тушкована телятина.

Дами для вина вибирають легку закуску – фрукти (залежить від вподобань) та сири:

Піно нуар – брі та камамбер;

Піно грі, кьянті – моцарелла, фета

Шардоне – чеддер і гауда

ІГРИСТЕ ВИНО

Чудову компанію брюту та напівсухому складуть курка в різному вигляді, риба,  морепродукти.

Напівсолодке можна закусувати десертами, але не надто солодкими – вони зіпсують смак вина.

ПИВО

Чіпси, таранка, копчений сир і солоні горішки – джентльменський набір. Але якщо хочеться відірватися по повній і не тільки напитися, а й добре поїсти, зважте на сорт обраного напою.

До пшеничного нефільтрованого ідеальна пара – баварські ковбаски, суші чи салат з морепродуктами.

До освіжаючого світлого – курка, морепродукти, сири (напівтверді), картопля фрі.

З елем гармоніює щось м'ясне – стейки, реберця, курячі крила і навіть бургери.

ГОРІЛКА

«Розбирає» на раз-два, тому для неї потрібна правильна закуска, яка не дасть швидко сп’яніти. Ідеально – сало, м'ясні нарізки, квашена капуста, холодець.

КОНЬЯК

Його взагалі не рекомендують закушувати. Але треба бути добре натренованим, щоб пити й п’яніти. Якщо не хочете вийти з гри завчасно і з соромом, налягайте на сир, тарталетки, нежирне м'ясо, фрукти та шоколад.

ВІСКІ

Цьому благородному напою складе чудову компанію сир, гриби, шинка, слабосолена риба, морепродукти, м'ясні стейки. Добре з ним поєднуються фрукти. Один нюанс: вони мають бути солодкими. Найкращий варіант – яблуко, груша, виноград.

 

 

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист