ФОНД «ТАБЛЕТОЧКИ» ВЛАШТУВАВ ВЕЛИКЕ СВЯТО ДЛЯ ДІТЕЙ, ЯКІ ПЕРЕМОГЛИ РАК

У неділю, 15 вересня, до Києва з’їхалися 150 дітей з усієї України, аби відсвяткувати свою перемогу над раком та підтримати тих, хто зараз бореться з хворобою. Діти спроектували Лікарню дитинства для міжнародного проекту Little Inventors та встановили рекорд України на найбільшу кількість листів з обіцянками у майбутнє.

Киянці Валентині Жадько у минулу суботу виповнилося 16 років. Кілька років тому Валентина не могла і мріяти про навчання у школі, прогулянки з друзями та мандрівки: у дівчини був рак крові. Сьогодні киянка Валя – 11-класниця й ті часи згадує без страху. Адже вона – онкопереможниця: дитина, яка перемогла рак. 

Рак виліковний. Саме про це говорили діти, батьки та лікарі на Святі Переможців, яке третій рік поспіль організовує благодійний фонд «Таблеточки». 

Кілька років тому Валя пройшла трансплантацію кісткового мозку в Італії, і про ті часи вона згадує легко та з гумором. «Одного разу італійські лікарі робили мені наркоз, анестезіолог щось ввів, а потім каже: Ха-ха, це не те! Давайте заново!», – усміхається дівчина. Під час лікування вона знайшла багато друзів, і тепер зустрічає їх на Святі Переможців. 

Про дитячий рак можна й треба говорити, впевнений лікар-онколог НДСЛ «Охматдит» Олександр Лисиця. Вже проводить найскладніше лікування – трансплантації кісткового мозку. «Діти дають мені більше, ніж я їм. Буває, заходжу в палату з натягнутою усмішкою, тільки щоб підняти дітям настрій, а виходжу  зі справжньою», поділився лікар. 

Майстер-класи, виступи зірок на сцені, спортивні змагання, конкурси, фокуси та, звісно, багато спілкування та обіймів друзів – це те, чим завжди наповнене Свято Переможців. А ще – це чудове місце, щоб нагадати, яким має бути шлях справжнього супергероя, який виграв битву з раком. 

«Ви маєте стати дороговказом для тих, хто зараз бореться з хворобою, звернулася до дітей Дарина Брикайло, співзасновниця проекту Soul Sisters, який підтримує онкохворих жінок. Не соромтеся відкрито говорити про рак та про власний досвід. Це допоможе тим, хто прямо зараз у лікарні»

На завершення свята гості спроектували «Добру лікарню» – лікарню, в якій діти не втрачатимуть дитинство під час лікування. Проект відбувся за підтримки міжнародної організації Little Inventors: після презентацій усі пропозиції зібрали і відправили на сайт організації, де згодом опублікують, а найкращі – втілять у життя.

А ще кожен учасник свята пообіцяв собі здійснити свою мрію вже найближчим часом. Діти написали рекордну кількість обіцянок для себе у майбутнє до Всесвітнього дня боротьби проти раку в рамках міжнародного проекту «Я є і я буду» (I am and I will). 

Благодійний фонд «Таблеточки» бореться з дитячим раком в Україні з 2011 року. За цей час фонд надав адресну допомогу понад 4000 дітей на суму понад 195 млн грн. Третій рік поспіль фонд організовує Свято переможців, адже говорити про одужання від раку і святкувати перемогу важливо. Це найкраща мотивація та підтримка для тих, хто зараз на шляху до перемоги над хворобою. 

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист